MAKARSKA KUP 2019. Na fešti nogometa odigrane 134 utakmice, slavili Osijek, Hajduk i Split

MAKARSKA KUP 2019. Na fešti nogometa odigrane 134 utakmice, slavili Osijek, Hajduk i Split
Makarski nogometni klub Zmaj bio je organizator desetog po redu Međunarodnog nogometnog turnira za mlade nogometaše Makarska kup 2019. U grad podno Biokova tako su stigli klubovi iz Hrvatske, Švedske, Češke, Slovenije i Bosne i Hercegovine, a natjecanje se odvijalo u tri uzrasne kategorije (U-10, U-12, U-14). Svoje nogometno znanje tako je pokazalo oko tisuću mladih nogometaša iz 33 kluba sa 55 sastava. Na nogometnim travnjacima Makarske, Baške Vode i Tučepi odigrane su 134 utakmice, prvi dio turnira igrao se po skupinama dok se od četvrtfinala igralo po kup sustavu.

Ukupni pobjednik Makarske kupa su igrači Hajduka koji su osvojili po jedno prvo, drugo i treće mjesto, Osijek je drugi sa osvojenim prvim i trećim mjestom dok je Splitu treće mjesto donijela pobjeda u kategoriji U-14. Od stranih sastava najuspješnija je bila Slavija iz Praga kojoj su pripala dva druga mjesta. I u grupnoj fazi natjecanja a posebno u polufinalnim i finalnim utakmicama moglo se vidjeti velik broj talentiranih igrača koji će kroz nekoliko godina sigurno biti nosioci igre u svojim klubovima. Sigurno će mnogi od njih budu li se razvijali po predviđanjima dospjeti i do svojih nacionalnih reprezentacija kao i više njih koji su do sada igrali na Makarska kupu.

Finale kategorije U-10 bilo je uzbudljivo i neizvjesno, a nakon što je ovaj susret završio bez pogodaka pobjednik se dobio izvođenjem jedanaesteraca. Rulet udaraca s 11 metara otišao je na stranu dječaka Osijeka koji su burno pozdravili osvajanje prvog mjesta.

Hajduk je u finalnom susretu uzrasta U-12 kvalitetnom igrom zasluženo savladao prašku Slaviju i tako osvojio pobjednički pokal.

Split je pomalo neočekivano i bez većih problema u finalu U-14 slavio protiv Hajduka s visokih 3 : 0. Susret za treće mjesto između Solina i Zadra bio je izuzetno zanimljiv, nakon što je na kraju rezultat bio 0:0 precizniji s bijele točke bili su Solinjani i tako osvojili brončano odličje.

Rezultati:

U-10 finale Osijek – Slavia   1   :   1       (4:3), za treće mjesto. Hajduk – Gospić 91   2 : 0

Poredak: 1. Osijek, 2. Slavija, 3. Hajduk, 4. Gospić 91.

U-12 finale: Hajduk   -   Slavija   2 : 0,   za treće mjesto Osijek – Babinosi   4 : 1

Poredak: 1. Hajduk, 2. Slavija, 3. Osijek, 4. Bambinosi

U-14 finale: Split   -   Hajduk   3   :   0, za treće mjesto: Solin -   Zadar     0   :   0   (4 : 1)

Poredak: 1. Split, 2. Hajduk, 3. Solin, 4. Zadar

Nakon što su odigrane finalne utakmice kapetanima najuspješnijih momčadi uručeni su pehari i medalje. Dogradonačelnik Dražen Nemčić uručio je nagrade najbolje plasiranim momčadima uzrasta U-10, instruktor NS ŽSD Zdravko Marić za kategoriju U-12 dok je izbornik nogometne reprezentacije Hrvatske U-19 Ivan Gudelj dodijelio nagrade za sastave U-14.

Darko Vlatković, voditelj škole nogometa Zmaja: – Ovogodišnje izdanje Makarska kupa bilo je izvrsno, dobro vrijeme te renomirani europski klubovi učinili su ovaj turnir respektabilnim. Djeca su pokazala zavidna nogometna znanja, a utakmice su obilovale prekrasnim potezima i pogodcima. Čestitam Osijeku, Hajduku i Splitu na osvojenim prvim mjestima kao i svim ostalim na osvojenim nagradama. Posebno zahvaljujem Gradu Makarskoj koji nas podržava u svim aktivnostima, također i predsjedniku kluba Marku Ožiću-Bebeku te sportskom direktoru Ivanu Rašiću. Čestitke također idu i direktoru turnira Petru Talajiću. Tereni na GSC u Makarskoj kao i oni u Baškoj Vodi te Tučepima bili su izvrsno pripremljeni zahvaljujući voditelju JU GSC Jošku Kosoviću kao i djelatnicima HNK Jadrana i NK Uranije. Zmajeva djeca pokazala su konkurentnost u svim kategorijama, najdalje su došli početnici koji su igrali 1/4 finale, a s rezultatima mlađih pionira i pionira također smo zadovoljni – na kraju će Vlatković.

 

Jakov Kovačević/IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh