MAKARSKI AIKIDO KLUB ZANSHIN PRIPREMA SE ZA SVJETSKE IGRE U KINI Troje članova stekli zvanje trenera

MAKARSKI AIKIDO KLUB ZANSHIN PRIPREMA SE ZA SVJETSKE IGRE U KINI Troje članova stekli zvanje trenera
Nedavno je održana svečana promocija na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu za prve Aikido trenere u Hrvatskoj koji su pohađali trenersku školu na Hrvatskoj Olimpijskoj Akademiji u Domu sportova u Zagrebu.

U toj prvoj generaciji 22 trenera Aikida uspješno su stekli zvanje Trenera Aikida i troje Aikidoka iz Makarske Željko Brajković kao predsjednik i Sensei (glavni trener) Aikido kluba „Zanshin“ Makarska, Boris Buklijaš i Ines Oguić kao njegovi učenici i instruktori, također nosioci crnog pojasa, te Ines koja je time postala prva olimpijska trenerica Aikida u Hrvatskoj. Uvjerenje su uručili Njegova Ekselencija Keiji Takiguchi, veleposlanik Japana dr.sc. Saša Ceraj, ravnatelj Hrvatske olimpijske akademije i dr.sc. Tonči Tadić, predsjednik Hrvatskog aikido saveza.

- Ova godina je značajna za Aikido klub „Zanshin“ jer je proteklo ravno 15 godina pod vodstvom Željka Brajkovića koji je uspio uvesti „Zanshin“ u punopravno članstvo u Nacionalni sportski savez za Aikido i održati ga u njemu (Hrvatski aikido savez). Samim time smo pod Hrvatskim olimpijskim odborom, International Aikido Federation (IAF), World Aikido Headqarters, Međunarodnim olimpijskim Odborom i Svjetskoj sportskoj organizaciji „SportAccord“. Kako smo članovi navedenih institucija, stječemo pravo na sudjelovanje na Svjetskim igrama „World Combat Games“ koje se ove godine održavaju u Kini u Taipei. U svrhu toga je već osnovan Dalmatinski demo team i na nacionalnim sportskim susretima Aikida u Zagrebu i Splitu kvalificiramo se za tu prestižnu sportsku manifestaciju. S Aikidom djelujemo s centrima za treniranje u Hrvatskoj, ali i Italiji, a tehnički se brinemo za razvoj Aikida u gradu Makarskoj i Makarskoj rivijeri – ističe Ines Oguić, tajnica Zanshina.

Aikido klub „Zanshin“ Makarska utemeljio je prije 15 godina majstor Aikida Željko Brajković nakon dugo godina treniranja i proučavanja ove japanske vještine samoobrane u Rijeci, Zagrebu i Italiji i inozemstvu.

- Ako i vi želite naučiti nešto o tradicionalnoj japanskoj samurajskoj borilačkoj vještini, u kojoj je majstor i poznati glumac Steven Seagal, dobrodošli ste, upisi za odrasle su svakodnevni, a treninzi se održavaju ponedjeljkom, srijedom i petkom u Gradskom sportskom centru! Za sve ostale informacije posjetite www.facebook.com/aikido.makarska/ – poručuju iz Aikido kluba ‘Zanshin’.

 

 

 

J.M./AK

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh