BICIKLIJADA MAKARSKA 2019. Velika fešta na rivi 25. svibnja

BICIKLIJADA MAKARSKA 2019. Velika fešta na rivi 25. svibnja
Biciklijada koju organiziraju Savjetovalište Lanterna i Biciklistički klub Makarska jedna je od najvećih manifestacija te vrste u Republici Hrvatskoj. To je događanje na koje se posebno rado odazivaju najmlađi građani Makarske rivijere. Suradnja Savjetovališta Lanterna i Biciklističkog kluba Makarska u organiziranju biciklijada i radionica osmišljavanja slobodnog vremena djece i mladih traje od 1999., a prošlogodišnja Biciklijada je okupila 750 sudionika.

Ovogodišnja 17. tradicionalna Biciklijada u Makarskoj će se održati 25. svibnja od 9-13 sati na radost svih sudionika koji će zagospodariti gradom bez vozila na motorni pogon, uz poklon majice, zabavni program i lutriju, kad će na jednoj od najljepših riva bicikli, romobili i role biti potpuni vladari. Početak manifestacije i završno događanje će biti na rivi ispred zgrade Grada, dok se večer prije,  u petak, 24. organizira radionica servisiranja bicikla i koncert makarskih bendova. Ovog puta nastupit će Dragana Čović i bend Imagine.

- Cilj manifestacije je promidžba sportskog i zdravog stila življenja, promidžba rekreativnog sporta te razvitak odgovornog odnosauprometu. Kao i svake godine, i ove posebno želimos krenuti pozornost na azaštitu djece kacigama. Glavni pokrovitelji ove manifestacije su Grad Makarska, Turistička zajednica, Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, Splitsko – dalmatinska županija i Općina Tučepi, a sponzori Apfel d.o.o. i Merlin Company-  ističe Sanja Puharić, predsjednica Lanterne.

 

J.M./IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh