GRADSKA GLAZBA MAKARSKA U VUKOVARU Veliki pljesak na Festivalu ‘Svi za jedno hrvatsko naj’

GRADSKA GLAZBA MAKARSKA U VUKOVARU Veliki pljesak na Festivalu ‘Svi za jedno hrvatsko naj’
Nastup Gradske glazbe Makarske, pod vodstvom Boža Škarice, na vukovarskom Korzu nagrađen je velikim pljeskom publike. Mladi makarski puhači na jednosatnom koncertu svojom izvedbom obrada filmske glazbe i dalmatinskih skladbi osvojili su u trenutak srca Vukovaraca.

Naime, Gradska glazba Makarska na inicijativu makarskog gradonačelnika Jure Brkana prvi put je posjetila Vukovar i sudjelovala na dvodnevnom festivalu ‘Svi za jedno hrvatsko naj’

- Ovo putovanje će nam se svima urezati u sjećanje. Djeca su bila za svaku pohvalu, i jako ih je dojmilo sve što su vidjeli. Posjetili smo spomen- mjesta ratnu bolnicu, Vodotoranj, Ovčaru, Stratište, i upisali se u knjigu sjećanja. Kada na mladim licima vidite da utihnu riječi i zastakli pogled tada znate koliko su ih dojmila mjesta vukovarskog stradanja – kazao nam je Škarica dojmove s trodnevnog boravka makarskih glazbara u gradu prijatelju Makarske.

Gradska glazba Makarska ovom prigodom uspostavila je kontakt s tamošnjim Puhačkim orkestrom, i vrlo skoro Vukovarci će uzvratiti posjet Makaranima.

 

 

J. Morović/IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh