Iz Makarske nema brodske veze za Dubrovnik

Među rijekom brodova u makarskoj luci malo je onih koji dovode goste u naš grad. Zašto je tako trebao bi netko ozbiljno razmisliti. Osim mladih Australaca koji dolaze u dnevni posjet gradu na svojem krstarenju Jadranom, Atlas također dovodi goste u Makarsku i to s otoka Brača! Ali, na žalost iz  Bola ne dolaze turisti u posjet Makarskoj, već uplovljavaju hidro gliserom Atlasa u makarsku luku gdje se ukrcavaju u autobuse i putuju na izlet u Mostar. Navečer se ponovno ukrcaju u katamaran, i nazad na Brač. Kažu gosti lijepo im je, u  Atlasu su zadovoljni, ali nama ostaje gorak okus jer Makarsku zapravo nisu niti vidjeli!

A, moglo bi biti drugačije, i naši turistički djelatnici bi trebali na tome dobro poraditi s tour operatorima koji organiziraju putovanja. Makarska je lijepa, zanimljiva i uistinu ima što ponuditi za vidjeti, a mnogima je tek tranzitna luka do nekih drugih odredišta. Pa kada je već tako i iz grada se obilaze susjedna mjesta i gradovi, mnogobrojni turisti i domaći i strani, koji ovdje provode godišnji odmor, raspituju se pak kako to u Makarskoj nema brodske linije za Dubrovnik? Izbjegli bi gužve i na cesti pa sada još i gužve na graničnim prijelazima. Sve to stoji, ali brodske linije Makarska- Dubrovnik nema, jer se vjerojatno ne isplati, kaže Marin Puharić u TA Atlas u Makarskoj. Poznato je, dodaje Puharić, kako su iz Makarske prije nekoliko godina organizirali izlete za Korčulu i Mljet pa nije bilo rentabilno, jer valja popuniti 250 mjesta. Upućeniji u turistička zbivanja ipak tvrde kako bi valjalo pokušati i kada bi turisti znali za mogućnost brzog brodskog putovanja najatraktivnijeg grada na  jugu države, da bi to rado birali na ovim visokim temperaturama i cestovnim gužvama. Valjalo bi razmisliti!   

 

Trajekt samo za Brač

Jedina redovita brodska linija iz Makarske je trajektna povezanost s otokom Bračem. Svakog dana iz Makarske trajektom se može u pet različitih termina tijekom sezone do otoka Brača. Trajekt iz Makarske za Sumartin na Braču polazi svaki dan u: 8, 11, 14.30, 18 i 21 sat. Karte se kupuju pola sata prije polaska na kiosku Jadrolinije u luci a cijene su 33 kn u jednom smjeru po osobi dok je za putničko vozilo 160 kn također u jednom smjeru.


Janja Glučina

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh