MEMORIJAL MIKE Oko 1500 djece, mladih i starijih kroz sportska nadmetanja te zabavu humanitarno disali

MEMORIJAL MIKE Oko 1500 djece, mladih i starijih kroz sportska nadmetanja te zabavu humanitarno disali
Ovogodišnji osmi po redu Memorijalno sportsko-zabavni turnir Milan Ožić- Mike još jednom je potvrdio epitet omiljene manifestacije koja se tradicionalno održava na Gradskom sportskom centru Makarska. Prema procjenama organizatora cjelodnevni turnir posjetilo je oko 1500 posjetitelja, a završio je u jutarnjim satima idućeg dana u Parku fra Jure Radića nastupom benda Rezerve, Mile Kekina i DJ Spajića.

Prvi dio turnira protekao je u sportskom nadmetanju i donio je pregršt uzbuđenja. Košarkaški turnir osvojili su Vihorova djeca dok je Vihor Puharić proglašen za najboljeg igrača. Zagora je po drugi put za redom pobjedila u cageballu, najbolji igrač bio je Mladen Govorko koji je ujedno bio i najstariji sudionik natjecanja. Potezanje konopa privuklo je 18 momčadi, na koncu je slavio sastav Vratnik iz Podgore.

Iako nije bilo najavljeno i žene su imale revijalni nastup u potezanju konopa, žene iz tučepske udruge Kredenca i iz udruge Mike svojim nastupom oduševile su i izazvale veliku pozornost okupljenih. Tradicionalna šijavica koja se igra s obje strane Biokova izazvala je veliko zanimanje posebno onih mlađih posjetitelja. Na ovogodišnjem natjecanju po prvi put su nastupili Duje Pupačić i Josip Tomasović iz Kučića te im se organizatori zahvaljuju na dolasku. Šijavica se igrala po starom sistemu tj. pojedinačno (prije bi se znalo reći: glava i glava), pobjednik je Branko Katavić koji dolazi iz Slivna. Na turniru u bućama nastupilo je 20 sastava, prvo mjesto pripalo je sastavu Martel za kojeg su baćali Joze Rudež i Toni Perkušić. Uz osvojeno prvo mjesto Toni Perkušić pripala je nagrada i za najboljeg bućaša.

Tijekom cijelog dana uz sport, glazbu i dobru spizu prikupljana su sredstva u humanitarne svrhe, ukupan prihod od buvljaka ide za pomoć obitelji Hrstić. Podsjetimo, Hrstići su se našli u zdravstvenim i financijskim problemima i ova donacija svakako će im dobro doći. Preostala sredstva namijenjena su za daljnji rad udruge Mike. Iako se još ne zna koliko se prikupilo novčanih sredstava organizatori su sigurni da je humanitarni dio turnira bio dosta uspješan.

Stipe Šulenta u ime Udruge Mike je kazao:   - Po svemu sudeći ovo je do sada bio najbrojniji i najbolje odrađeni turnir do sada. Organizirali smo neka nova natjecanja koja su izazvala veliku pozornost, a odaziv na humanitarnom buvljaku bio je jako dobar. Čini mi se da je ovo pravi smjer u kojem organizatori Memorijalnog turnira Mike trebaju ići i u buduće. U ime organizatora zahvaljujem svima koji su posjetili turnir, a pozivam i sve sugrađane koji žele pomoći svojim idejama da nam se pridruže. Na kraju je zahvalio svima onima koji su pomogli u organizaciji te kako trebaju biti ponosni na sebe.

 

Jakov Kovačević/IvoR

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh