KANDIDATI MOSTA ZA EU IZBORE U Makarskoj o isključivom gospodarskom pojasu i betonizaciji

KANDIDATI MOSTA ZA EU IZBORE U Makarskoj o isključivom gospodarskom pojasu i betonizaciji
Kandidati Mosta nezavisnih lista za EU izbore Božo Petrov i Miro Bulj, te politički tajnik stranke Nikola Grmoja danas su na konferenciji za medije, održanoj ispred hotela Osejava u Makarskoj istaknuli važnost isključivog gospodarskog pojasa i osvrnuli se na lokalne probleme.
- Dolazim u Makarsku često i otvaramo probleme Makarskog primorja. Isključivi interes MOST-a je održivi razvoj. Zato smo tražili proglašenje isključivog gospodarskog pojasa.
Protiv smo betzonizacije u Makarskoj koja se ovjde događa u park šumi Osejava, a to je naša obala…I protiv  smo koncesija koje su namijenjene na ovom mjestu park šume Osejava, koji je poznat u svijetu, a da bi netko bezonitzirao ovo područje. Regionalne i državne vlasti ne poduzimaju ništa protiv bezonitzacije koja je na ovom području jako izražena. Mi ćemo se i dalje boriti u Županiji, državnim institucijama a i onaj tko bude u EU parlamentu, isključivo za zaštitu našeg pomorskoga dobra. To je obveza prema budućim generacijama, prema našim ribarima, svim stanovnicima RH, poglavito Dalmacije. Dosta betonizaciji i uništavanju našeg priobalja. Dosta pljačke naših resursa – istaknuo je Miro Bulj.

Božo Petrov, prvi na listi kandidata MOST-a za Eu parlament naglasio je: – Dogodi li se betonizacija Parka Osejave ostajemo bez još jednoga iznimno vrijednog resursa koji ne ide u prilog nikome tko živi u Makarskoj. Naši mladi će otići ne samo zato što nemaju sredstava za život već što su razočarani na koji su način dosadašnji političari upravljali Hrvatskom. To je ono što mi želimo promijeniti. To je razlog zašto smo tražili od EU kriterij da da mogućnost kako bi masovno iseljavanje bio dodatan kriterij za dodjelu sredstava iz EU fondova. Mi želimo da mladi ostanu u Hrvatskoj da se stvore razlozi zbog kojih bi ostali.
- To je ideja našeg Bože Petrova. Vladajući su se nama rugali, a vidimo da su zadnji dana kopirali našu mjeru prisvojili naš prijedlog. No, neka bit će nam drago samo ako to i naprave – dodao je Nikola Grmoja.

Osnivanje turističkih ambulanti u sezoni
„Županijska skupština je jednoglasno na moj prijedlog donijela odluku o osnivanju turističkih ambulanti. Očekujemo od župana Blaženka Bobana da se hitno poduzmu mjere kako bi se osigurale turističke ambulante tijekom turističke sezone na području cijele Splitsko-dalmatinske županije, a pogotovo na području Makarskog primorja gdje je višestruko veći broj ljudi u sezoni” – naglasio je Miro Bulj osvrnuvši se na lokalne probleme u Makarskoj.

J.Glučina/IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh