Vi ste ovdje:Početna » Naglaseno » BICIKLISTIČKI KLUB “MAKARSKA” Rekreativna utrka “Uspon Biokovo 2019“ s gradske rive 19. svibnja do vrha Sv. Jure

BICIKLISTIČKI KLUB “MAKARSKA” Rekreativna utrka “Uspon Biokovo 2019“ s gradske rive 19. svibnja do vrha Sv. Jure

BICIKLISTIČKI KLUB “MAKARSKA” Rekreativna utrka “Uspon Biokovo 2019“ s gradske rive 19. svibnja do vrha Sv. Jure
Rekreativna utrka „Uspon Biokovo 2019“ održat će se u nedjelju 19. svibnja. Start utrke je na rivi ispred zgrade Grada u 10 sati. Cilj uspona je najviši vrh planine Biokovo Sv. Jure 1762 m.
U slučaju vrlo nepovoljnih vremenskih uvjeta uspon će biti odgođen, poručuju organizatori. Ovaj Međunarodni biciklistički uspon na Biokovo se organizira povodom Svjetskog dana biološke raznolikosti te Dana zaštite prirode u Hrvatskoj, a partner Biciklističkog kluba Makarska na projektu Uspona je Javna ustanova „Park prirode Biokovo“.
Program
Međunarodna biciklistička utrka “Uspon na Biokovo 2019“ starta s gradske rive ispred zgrade Grada. Registracija sudionika je od 8 do 9 sati na rivi nasuprot velikoga mula. Zatvoreni start je u pratnji policije do prelaska magistrale (državna cesta D-8) u smjeru Vrgorac (državnom cestom D-512) do skretanja na stazu za vrh Sveti Jure odnosno ulaz u Park prirode Biokovo (oko 7 km od starta). Promet neće biti zatvoren pa se treba ponašati u skladu sa zakonom o prometu, a ulaz u Park prirode bit će zatvoren do 15 sati za sve osim za sudionike utrke (natjecatelje, pratnju, osobe iz organizacije i slično). Za sve sudionike je osiguran parking na lokaciji pored rive i ŠRD Arbun i Šetališta Sv. Petra. Cilj utrke je najviši vrh planine Biokovo – Sveti Jure (1762 mnv). Na stazi će biti osigurana okrepa na nekoliko mjesta ovisno o vremenskim uvjetima. Prilikom prijave vozači moraju registrirati i pratnju kako bi isti mogli ući u Park prirode također besplatno.
Sudionici utrke voze na vlastitu odgovornost i organizator ne odgovara za štetu koju vozač nanese sebi, okolini ili trećoj osobi. Vrijeme se mjeri štopericom, sudac je na startu, kao i na cilju na vrhu Sv. Jure. Organizatori upozoravaju na posebnu pozornost prilikom Uspona, a posebvno pri povratku u Makarsku jer staza ima oštećenja, a pri povratku promet stazom u smjeru Makarske neće biti zatvoren. Za sudionike je osiguran prevoz nazad. Također se apelira na sviju da čuvaju prirodu i biološku raznolikost Biokova!
Inače staza je asfaltirana i duljine je 32 km, od 0 (1) do 1762 metra nadmorske visine . Vrijeme prošlogodišnjeg pobjednika R. Kralja je ispod 95 minuta (1:31:30).

Nagrade
Za one koji prvi stignu do cilja predviđene su i nagrade i to novčane.
Za prve četiri kategorije nagrađuju se prvo, drugo i treće mjesto te medalje za osvojeno prvo drugo i treće mjesto po svim potkategorijama, a za kategorije 5 i 6 medalju dobiva po jedna osoba. Obaranje rekorda staze se nagrađuje posebnom jedinstvenom novčanom nagradom od 3.000 kuna.
Po završetku utrke predviđena je svečanost okupljanja sudionika s podjelom nagrada i priznanja po Raspisu i ručkom ispred ŠRD „Arbun“ na Plišćevcu kod hotela Miramare.
Prijave
Tko sve ima pravo nastupa na Usponu , u koliko kategorija i potkategorija je Uspon i niz drugih informacija objavio je BK Makarska u raspisu ove rekreativne utrke.
Prijave se primaju do dana Uspona ili na sam dan Uspona do 9.45 sati pri registraciji sudionika. Startnina iznosi 100 kn, a za maloljetne startnina je umanjena te iznosi 50 kuna. Startnina se plaća na račun primatelja – Biciklistički klub Makarska (IBAN: HR67 2407 0001 1006 1865 9). Pod platitelj upisati ime i prezime sudionika Uspona, model 01 i u pozivu na broj datum rođenja/OIB, u opisu plaćanja: ime i prezime, destinacija/klub. Startnina se može platiti i na sam dan Uspona, prilikom prijave na startu, kad je startnina uvećana za 50 %. Kopiju uplatnice imajte kod sebe pri prijavi na startu Uspona.
Startnina pokriva sljedeće, ulaz u Park prirode Biokovo (pratnja ne plaća ulaz i za njih je ulaz besplatan) majica, okrjepa na stazi, ručak,transfer opreme start-cilj (ruksaci s odjećom i sl.) i osiguranje natjecatelja, doznajemo od Nenada Židića,tajnika BK Makarska gdje se mogu dobiti sve dodatne informacije vezane za Uspon Biokovo 2019.

 

J.G.

 

Print Friendly

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh