24. KOLO NL ŽSD Tučepljani gurnuli Val u ponor

24. KOLO NL ŽSD Tučepljani gurnuli Val u ponor
Dva kola prije kraja prvenstva Prve NL ŽSD jedino je ostalo neizvjesno na začelju tablice gdje momčadi iz Postira i Kaštel Starog vode grčevitu borbu za opstanak. Postirani su priredili veliko iznenađenje na gostovanju u Mravincima gdje su kod vodeće Sloge osvojili izuzetno vrijedan bod. Gosti su čak vodili sa 0:2, a onda je prvi topnik lige Mario Marović zabio dvaput i spasio svoju momčad od velike blamaže. Val je protiv Jadrana iz Tučepi tražio bodove spasa, a osvojio je samo jedan, u preostala dva kola morat će ih osvojiti šest misli li ostati u četvrtom nogometnom rangu. Zmaj je sa visokih 3:0 slavio protiv Orkana, igrači Ante Vidulina igraju na visokoj razini i prava je šteta što će prvenstvo uskora završiti. Omiš je s minimalnim rezultatom slavio protiv Omladinca i s novim bodovima dijeli treće mjesto s tučepskim Jadranom. OSK je u Otoku bio bolji od Mladosti, dok je GOŠK jedini slavio u gostima. Poljičanin domaće utakmice igra u Vranjicu, a protiv Jadrana iz Kaštel Sućurca odigrali su 1:1. Sastav iz Srinjina u zadnjih nekoliko kola uglavnom osvaja bod, a s do sada osvojenih 27 vrlo su blizu luke spasa.

Kako se u borbi za opstanak u Trećoj HNL-Jug nalaze klubovi iz naše županije Imotski , Split i Primorac iz Stobreča o njhovom ispadanju ili opstanku ovisi i broj klubova koji će se preseliti iz četvrte u petu ligu.

Rezultati: Sloga – Postira Sardi 2 : 2, Val – Jadran T 1 : 1, Zmaj – Orkan 3 : 0, Omiš – Omladinac 2 : 1, OSK – Mladost 4 : 2, Vinjani – GOŠK 2 : 6, Poljičanin 1921 – Jadran KS 1 : 1

Poredak: Sloga 59, Zmaj 47, Jadran T 41, Omiš 41, OSK 37, GOŠK 35, Jadran KS 35, Omladinac 33, Orkan 30, Mladost 28, Poljičanin 1921 27, Postira S 22, Val 22, Vinjani 7.

Zmaj u idućem kolu gostuje kod fenjeraša Vinjana.

 

J. K.

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh