RENATA GUDELJ, RAVNATELJICA OŠ OCA PETRA PERICE Ostvareni su projekti s vrhunskim rezultatima iza kojih stoje kvalitetan stručni kadar i učenici

RENATA GUDELJ, RAVNATELJICA OŠ OCA PETRA PERICE Ostvareni su projekti s vrhunskim rezultatima iza kojih stoje kvalitetan stručni kadar i učenici
U susret obilježavanju 20. obljetnice Osnovne škole oca Petra Perice koju pohađa nešto više od 520 učenika, te ima 23 razredna odjela, itekako ima razloga za slavlje. Tim povodom smo razgovarali s ravnateljicom Renatom Gudelj.

Značajne uspjehe učenici postižu u poznavanju hrvatskog jezika, stranih jezika, matematike, informatike, te u likovnoj kulturi.

“Posebno bih izdvojila našu Zadrugu MAKE koja ima kiparsko- keramičarsku radionicu, a vodi je nastavnik likovne kulture Ante Grčić, po kojoj smo poznati u cijeloj Hrvatskoj. Naime, naša zadruga izrađuje keramičke plakete za HRT, koja to zatim dodjeljuje pobjednicima natječaja „Najljepši školski vrtovi „ – kazala je Gudelj dodajući kako u školi radi kvalitetan i stručan kadar od pedesetak nastavnika.- Puni su entuzijazma i novih ideja i neću reći da mi je teško pratiti ih, nego mi je iznimno zadovoljstvo – istaknula je Gudelj. U Zadruzi duže vrijeme djeluje i radionica za izradu sapuna od maslinovog ulja te raznog ljekovitog bilja. -Izrađujemo i meleme, mirisne svijeće, eterična ulja, mirisne soli. Dvadesetak stabala maslina, koliko imamo u školskom dvorištu, daju nam dovoljno da možemo to sve sami napraviti. Sa svim ovim prepoznati smo na smotri zadruga i jako smo ponosni  – napomenula je Gudelj. U školi se mnogo pažnje posvećuje ekološkoj grupi i oplemenjivanju okoliša. Kao eko škola imaju dijamantni status, već pet godina, najviši status koji se može dobiti u RH.

Klub mladih tehničara pod vodstvom nastavnika tehničke kulture Haryja Jeleća već duži niz godina također ima značajne rezultate sa svojim radovima. Upravo uz njihovu pomoć dvadeseti rođendan škole obilježit će se i novim projektom “Izrada makete Kotišine, rodnog mjesta o. Petra Perice”.Jedan od novijih projekata kojim se ova škola može pohvaliti su i putovanja djece u strane zemlje onog govornog područja čiji jezik uče. Po prvi put ove godine škola je organizirala putovanje u Englesku te ovom prilikom pedesetak djece sedmih i osmih razreda koji uče engleski jezik za koji dan putuju u London.

Između ostalog ravnateljica Renata Gudelj osvrnula se i na nedostatak prostora te ostvarenje nekih budućih projekata kako bi ova škola dobila sve potrebno za daljnji uspješan rad.

- Nastava se odvija udvije smjene i jedino je tako za sada moguće. Nadamo se da ćemo u skoroj budućnosti uspjeti riješiti pitanje nedostatka prostora te smo i na tom planu poduzeli određene korake – rekla je Gudelj.

Naposljetku, 29. svibnja, škola obilježava i svoj dan koji će, kao i svake godine, donijeti poseban svečani program. – Kao i do sada, povodom svog dana Osnovna škola o.Petra Perice ovom prigodom će predstaviti sve svoje projekte kroz učeničke radionice, izložbe, sportska natjecanja, i sav ostali sadržaj koji pripremamo uz, naravno, centralnu svečanost u školi i podjelu priznanja za ostvarene uspjehe na školskim natjecanjima – najavljuje ravnateljica OŠ o. Petra Perice, napominjući da dvadesetu obljetnicu škole također namjeravaju svečano obilježiti u listopadu u sklopu Dana grada Makarske.

 

R.Puljić /IvoR

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh