Grad Makarska dobio 15 000 eura za ugradnju Wi Fi besplatnih pristupnih točaka

Grad Makarska dobio 15 000 eura za ugradnju Wi Fi besplatnih pristupnih točaka
Europska komisija objavila je rezultate drugog poziva na prijave za inicijativu WiFi4EU na kojem je, među gradovima i općinama tridesetak europskih zemalja, sudjelovao i Grad Makarska.

Zahvaljujući uspješnoj prijavi Grad Makarska dobio je 15.000,00 EU za uspostavu visokokvalitetnog pristupa internetu lokalnim stanovnicima i posjetiteljima na javnim mjestima, poput gradskih vijećnica, knjižnica, muzeja, parkova i trgova. Poziv za podnošenje prijava u okviru instrumenta za povezivanje Europe (CEF) u području transeuropskih telekomunikacijskih mreža za promicanje internetske povezanosti u lokalnim zajednicama „WiFi4EU“, bio je otvoren od 4. do 5. travnja 2019.

WiFi4EU će pridonijeti poboljšanju pristupa internetskim uslugama i povećati kvalitetu života u lokalnim zajednicama olakšavanjem pristupa uslugama, primjerice e-zdravstvu i e-vladi, omogućiti stvaranje ponuda digitalne uključenosti, npr. tečajeva za uporabu računala i interneta među lokalnim malim i srednjim poduzećima promicati razvoj uvođenja inovacija u digitalne proizvode i usluge.

www.makarska.hr

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh