UDRUGA “SUNCE” Za samostalan život šestero korisnika osigurana dva stana

UDRUGA “SUNCE” Za samostalan život šestero korisnika osigurana dva stana
Za Dane otvorenih vrata Udruge “Sunce” organizirana su savjetovanja za roditelje djece s teškoćama u razvoju. Roditelji su imali priliku saznati više o svojim pravima i mogućnostima koja njihova djeca mogu ostvariti u socijalnom, zdravstvenom, obrazovnom sustavu…

Upriličena su individualna savjetovanja roditelja i predavanja o važnosti i ulozi savjetovanja rada u obiteljima djece s teškoćama koje je održala psihologinja Maja Andrijašević i savjetovanje na temu “Razvijanje samostalnosti djece s teškoćama u razvoju u svakodnevnom životu” o čemu je predavao defektolog Ognjen Vela.

I ovaj put najviše zanimanja  je bilo za to kako što bolje osamostaliti djecu s teškoćama, naravno ovisno o njihovim mogućnostima, te gdje će moći biti jednog dana kada se roditelji ne budu više mogli skrbiti za njih.

„Posebnu pozornost privukla je vijest da smo dobili od Ministarstva socijalne skrbi sredstva za dva stana, odnosno šestero korisnika kako bismo im u njima organizirali samostalan život pod nadzorom. Stanove smo već dobili i do Nove godine će biti uređeni i opremljeni za stanovanje šest korisnika. Riječ je o korisnicima starijim od 20 godina koji su u mogućnosti samostalno živjeti pod 24- satnim nadzorom koji će biti osiguran” – kazao nam je Ognjen Vela, defektolog u Centru “Juraj Bonači” u Makarskoj.

 

J.Glučina /IvoR

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh