BICIKLISTIČKA UTRKA “USPON NA BIOKOVO 2019.” Jan Božić prvi do Svetog Jure

BICIKLISTIČKA UTRKA “USPON NA BIOKOVO 2019.” Jan Božić prvi do Svetog Jure
Rekreativna biciklistička utrka “Uspon na Biokovo 2019.” održana je 19. svibnja, a završila je pobjedom Jana Božića vremenom 1:29.11 što je novi rekord utrke. Cilj uspona bio je najviši vrh Biokova Sveti Jure (1762m), ova staza je asfaltirana i duga je 32 kilometra. Međunarodni biciklistički uspon na Biokovo organizira se povodom Svjetskog dana biološke raznolikosti te Dana zaštite prirode Republike Hrvatske. Uz BK Makarska suorganizator utrke bila je JU Park prirode “Biokovo”. Sama utrka je vodila kroz prirodne ljepote i sve vremenske uvjete Biokova.
Kako doznajemo od organizatora na usponu su nastupili 101 biciklist i biciklistkinja, a došli su iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Italije, Belgije, Češke, Slovačke, Sad i Kine.
BK Makarska je nastupio sa sedam vozača i svi su došli do cilja. Najbolji rezultat ostvario je Ivan Okmažić koji je u kategoriji do 20 godina osvojio drugo mjesto i s rezultatom 01:42:20 znatno popravio svoj dosadašnji najbolji rezultat. Po povratku sa Biokova za sve sudionike uspona organiziran je ručak u PŠD Arbunu, a nakon njega direktorica TZ Makarske Hloverka Novak-Srzić, Velimir Vidak Buljan, ravnatelj JU Park prirode “Biokovo” i dogradonačelnik Makarske Dražen Nemčić uručili su pehare, medalje i novčane nagrade najuspješnijima.
I na koncu valja spomenuti najbolje po brojnim disciplinama, a oni su: Natalija Bakula, Mia Radotić, Boštjan Habič, Zoran Homec, Ivan Deronja, Ivan Husić, Ivica Cvitković, Denis Cvjetković, Bruno Paškvalin, Vedad Karić i novi rekorder utrke Jan Božić.
J. K./IvoR

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh