SAVJETOVALIŠTE “LANTERNA” Dramska družina predstavom oduševila osnovnoškolce

SAVJETOVALIŠTE “LANTERNA” Dramska družina predstavom oduševila osnovnoškolce
Vrijedna dramska družina Savjetovališta Lanterna izvela je predstavu za učenike prvih i drugih razreda Osnovne škole Stjepana Ivičevića u Makarskoj. Predstava je upriličena u sklopu projekta „I kao dio si cjelina“, podržanog od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Mame i njihove kćeri vrijedno su svake subote od siječnja do svibnja pohađale dramske radionice i pripremale predstavu.

I ove godine pod voditeljskom palicom Božene Delaš izrodio se neobičan projekt. Prošle godine je tadašnja dramska družina izvela predstavu za građane Makarske, a ove godine su pripremili predstavu prilagođenu mlađem uzrastu.

Kroz predstavu su glumci pokazali kako život može biti jednostavan, kako nam ne trebaju skupe igračke, kako se uz pomoć dječje mašte mogu odglumiti klasične bajke u jednom novom svjetlu. Cijela predstava je izvedena pomoću rekvizita koje svi imamo u svojim kućama – cipelama i majicama. Uobličena i skrojena u maštovitoj režiji voditeljice, ali i svih sudionika predstave.

Predstava pod nazivom „ Pola sata bez struje“ – u potpunosti je držala pažnju malih gledatelja, od početka do samog kraja, dozvoljavajući im da dodatno razbuktaju svoju maštu.Sve pohvale glumcima i voditeljici što su nas još jedanput uspjeli ugodno iznenaditi i oduševiti.

J.G.

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh