Noć Zelenke: Domaćini i turisti veselili se uz KUD A.G.Matoš

NaTrgu Kobaca na Zelenki, sinoć je upriličena tradicionalna manifestacija „Noć Zelenke“ kojom ovdašnji iznajmljivači u organizaciji Turističke zajednice i Grada Makarske žele dobrodošlicu svojim gostima. I ovogodišnja, treća  „Noć Zelenke“  kojom su se sjajni domaćini predstavili svojim gostima obilovala je zabavom i guštanjem u ovdašnjim, ali i slavonskim i srijemskim specijalitetima.

Posebnosti ove  noći pridonio je nastup KUD „Antun Gustav Matoš“ iz Tovarnika. Njih i  sve koje je na Trgu Kobaca u subotu okupila „Noć Zelenke“ u ime domaćina pozdravio je Tonći Bilić, gradonačelnik grada Makarske poželivši im dobru zabavu i da ova noć bude jedna u nizu budućih druženja. Gradonačelnik Tonći Bilić i Martin Živić ispred KUD „Antun Gustav Matoš“ razmijenili su prigodne darove. 

Poznati kao dobri domaćini iznajmljivači sa Zelenke koji predstavljaju najjaču snagu u privatnom smještaj potvrdili su se i ovaj put. Glavni meštar od zabave bio je i ove  treće godine Ivan Luetić. Kaže, kako je prezadovoljan iako posla oko organizacije ima puno. „Izreza sam stotinu kilograma sira i pršuta za počastiti goste, a pomogli su moji susjedi, Turistička zajednica i Grad Makarska.Veliku  ulogu u organizaciji cjelokupna programa  i  ovaj put imao je  Tonči Lalić, stručni suradnik TZ-e  grada Makarske koji je i vodio program.  Domaćinima su se priklonili i prijatelji izVukovarsko srijemske županije predstavivši svojim nastupom bogatstvo folklora naše zelene Hrvatske. Među  gostima  koji su se našli i u ulozi domaćina bila su poznata lica nekadašnjih prognanika iz Vukovara kao što je dobro znani među Makaranima Zvonimir Šafarik. Osim što je svojim nastupom dobrom glazbom u bogatim narodnim nošnjama KUD „Antun Gustav Matoš“ oduševio i strance i domaće, gosti iz Tovarnika ponudili su i izvorna jela. Na sred Trga uz specijalitete s roštilja i peciva, kuvao se i čobanac, a na posebno uređenom štandu izložene su bile srijemske i slavonske rukotvorine.     Ovo iznimno druženje kojem se turisti osobito vesele, glazbom je uljepšao Gradski zbor Makarska. Članice našeg zbora potrudile su se i napravile autohtone ovdašnje kolače te ih ponudile po povoljnim cijenama. Pjevala je i ove godine na manifestaciji Zelenke i Malgorzata Lukasiewitzc iz Poljske. Vesela atmosfera kulminirala je kada je na pozorinicu izašao Roso bend. Potekla je pjesma, zapalile su se bengalke… Trg Kobaca bio je krcat vesela svijeta koji je guštao u čarima bogate baštine plave i zelene Hrvatske, a na kraju još jedne nezaboravne „Noći Zelenke“ – čulo se samo- vidimo se do godine!

Piše Janja Glučina / Foto Željko Kovačić    

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh