ŽUPA KRALJICE MIRA PROSLAVILA BLAGDAN NEBESKE ZAŠTITNICE Putokaz do mira u srcu

ŽUPA KRALJICE MIRA PROSLAVILA BLAGDAN NEBESKE ZAŠTITNICE Putokaz do mira u srcu
Župa Kraljice mira 30. svibnja proslavila je blagdan svoje nebeske zaštitnice. Središnje slavlje je otpočelo svečanom misom u kojoj je sudjelovalo više svećenika, a predvodio ju je, uz župnika don Mislava Šaškora, župnik iz Solina don Ranko Vidović. U propovijedi je istaknuo važnost mira u srcu i kako je bez njega sve bogatstvo bezvrijedno.
“Nema mira bez Boga. On je izvor mira. Bez Boga u srcu je ukorijenjen nemir. Prazno srce stvara nemir. Dobro je imati materijalno i dobro je stvarati, ali bez Boga to je sve prazno. Ima li izlaza? Ima, a to je povratak Bogu. Taj put nije lagan. Teško je uzvodno plivati kako bi se vratili do izvora, ali uz pomoć Majke to je moguće” – istaknuo je u propovijedi don Ranko Vidović. Zazvao je zagovor Majke Božje, Kraljice mira da vjernicima bude putokaz kako doći do izvora.
Proslavu blagdana uveličao je Župni zbor Kraljice mira pod vodstvom č.s. Bernardine Crnogorac. Tradicionalno blagoslovljene su ruže, a procesije na blagdan zaštitnice župe Kraljice mira u kojoj se nosi kip Majke Božje kroz mjesto nije bilo ove godine zbog kiše.
Trodnevno slavlje, koje je započelo 27. svibnja, vjernici su obilježili kroz mise, molitve, krunicu, ispovijedi i propovijedi. Prvi dan trodnevnice misu je predvodio don Domagoj Jelača, u utorak don Josip Bečić i uoči blagdana makarske župe Kraljica mira, don Zvonimir Mijić. Svima, a osobito don Ranku Vidoviću, koji su sudjelovali i na bilo koji način pridonijeli organizaciji proslave blagdana Župe Kraljica mira, zahvalio je župnik don Mislav Šaškor zazvavši blagoslov i mir za sve. Čestitao je svim župljanima blagdan zaželivši da ustraju na putu Kraljice mira.
Tekst i foto J.Glučina

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh