ODBOJKAŠKI KLUB MAKARSKA USPJEŠNO ORGANIZIRAO 15. MEĐUNARODNI TURNIR Slavili u grupi B, crnogorski Galeb najviše poletio

ODBOJKAŠKI KLUB MAKARSKA USPJEŠNO ORGANIZIRAO 15. MEĐUNARODNI TURNIR Slavili u grupi B, crnogorski Galeb najviše poletio
Nakon trodnevnih borbi okončan je petnaesti po redu Međunarodni odbojkaški turnir – Pozdrav ljetu čiji je organizator bio OK Makarska. Na njemu je nastupilo dvadeset klubova sa oko tri stotine mladih odbojkašica iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Crne Gore. Prvi dio turnira odigran je u četiri grupe sa po pet ekipa, a četiri prvoplasirana sastava igrale su polufinale i finale turnira dok su preostale igrali za plasman od petog mjesta pa do devetnaestog.

Pobjednik grupe A bio je sastav Gimnazijalca iz Kotora, grupe B Makarska, grupe C Tabor 1 Ljubljana i grupe D Galeb iz Bara.

Rezultati polufinalnih utakmica

Makarska – Gimnazijalac 0 : 2, Galeb – Tabor 1 2 : 1

 

Za 3. mjesto

Makarska – Tabor 0 : 2

Finale

Galeb – Gimnazijalac 2 : 0

Poredak: Galeb, Gimnazijalac, Tabor 1, Makarska, Šibenik 91, Triglav, Šentvid 1, Kaštel Lukšić, Dubrovnik, Knin, Jahorina, Široki, Vodice 1, Šibenik, Šentvid 2, Flip Flop, Župa Dubrovačka, Tabor 2, Vodice 2.

Za OK Makarska su igrale: Paulina Čobrnić, Laura Bokšić, Lana Staničić, Marijeta Bušelić, Marea Jović, Ana Gojak, Magdalena Mrčela, Marita Tomaš, Luca Vitlić, Laura Delić, Kaira Tolić, Ela Čović, Marčelina Žanetić, Kate Čović.

Njihova trenerica Lea Boras je kazala: – Prezadovoljna sam našim igrama i rezultatima. Nakon naporne sezone za kraj smo veoma dobro i prava je šteta što nismo osvojile jedno od tri prva mjesta. Sve cure, a pogotovo one mlađe uz pojačan rad mogu u skoroj budućnosti postati naše standardne igračice seniorske ekipe.

Boras je, inače, nedavno u Zagrebu položila zadnje ispite i tako postala trener koji može voditi i seniorske sastave.

Trener pobjedničke ekipe Galeba iz Bara Petar Kokarić po završetku turnira najprije se zahvalio domaćinima na odlično organiziranom turniru na kojem su smještaj i hrana bili odlični. Naglasio je i da ekipa Galeba već dvanaestu godinu dolazi na turnir u Makarskoj na kojem ima dobre rezultate. Moje odbojkašice odigrale su turnir na najvišoj razini i zasluženo osvojile prvo mjesto. Očekujem da će OK Makarska doći kod nas na jesen na Galeb kup kako bi im se revanširali na ukazanom gostoprimstvu.

Pehare i medalje za tri prvoplasirane ekipe uručila je stručna savjetnica za predškolski odgoj, obrazovanje i šport Grada Makarske Marina Andačić-Krivić.

Za najbolju igračicu turnira proglašena je Natalia Vlaović (Galeb), tehničarku Teodora Bulatović (Gimnazijalac) Kotor) i libero Neja Kranjec Tabor 1 (Ljubljana).

Sve utakmice odigrane su u dvoranama na Gradskom sportskom centru Makarska i u OŠ Stjepan Ivičević.

 

J. Kovačević/IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh