FUTSAL Hoće li Lucas i u idućoj sezoni igrati za Novo vrijeme Apfel?

FUTSAL Hoće li Lucas i u idućoj sezoni igrati za Novo vrijeme Apfel?
Novo vrijeme Apfel osvojilo je naslov malonogometnog prvaka Hrvatske drugu godinu zaredom, a time je osiguralo i nastup u Ligi prvaka. Njihov ponajbolji igrač ove sezone bio je brazilski majstor Lucas Vinicius De Santana Brito koji je sjajnu sezonu okrunio odličnim igrama u finalu doigravanja u kojem su Makarani bili bolji od Vrgorca i zasluženo došli do nove titule.

Veći dio prošle sezone Lucas je propustio zbog teške ozljede, neki su možda i sumnjali u mladog brazilskog reprezentativca, no vodstvo Novog vremena je vjerovalo u njega. Uz dužno poštovanje prema Baškoviću, Osredkaru, Eduardu, Bajrušoviću, Kazaziću i ostatku makarske momčadi, Lucas je po mnogim poznavateljima futsala bio najbolji igrač u momčadi Tea Strunje, a pored toga i najbolji igrač lige. Njegove sjajne igre nisu ostale nezapažene izvan granica Hrvatske, stoga se sa pravom postavlja pitanje mogu li prvaci zadržati Lucasa u svojim redovima. Lucas je na zasluženom odmoru u rodnom Brazilu, a mnogobrojni navijači se pitaju hoće li se vratiti u Makarsku.

Iz Novog vremena su potvrdili kako Lucas karijeru namjerava nastaviti u Španjolskoj, ako međutim ne realizira transfer u najjaču svjetsku ligu mogao bi u rujnu biti u Makarskoj. Po završetku prvenstva predsjednik Mijo Pašalić je izjavio kako su moguće jedna ili dvije promjene u momčadi. Interes bogatijih klubova za Lucasa zasigurno postoji i Pašalić je svjestan toga. Direktor kluba Borislav Vuković je u razgovoru za HRfutsal kako je cilj ovu momčad zadržati na okupu te se pojačati sa još jednim igračem visoke klase. Mogući odlazak Lucasa klub će kvalitetno nadomjestiti, a ljubiteljima futsala u Makarskoj ostaje za vidjeti hoće li i u idućoj sezoni ovog brazilskog dragulja i dalje gledati u gradu podno Biokova.

 

J. K.

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh