ČITATELJI CROFUTSALA ODLUČILI Bašković, Osredkar i Lucas u „Dream teamu“

ČITATELJI CROFUTSALA ODLUČILI Bašković, Osredkar i Lucas u „Dream teamu“
Poznata je „idealna“ momčad 1. HMNL za sezonu 2018/2019.! Nakon petodnevnog glasovanja kojeg je organizirao magazin specijaliziran za futsal CROfutsal je u izboru čitatelja izabrao najbolji sastav koji je obilježio netom završenu sezonu. Kako se i očekivalo u idealnoj momčadi najviše je igrača novog-starog prvaka Novo vrijeme Apfela.

 

VRATAR: Filip Bašković

Filip Bašković uvjerljivo je slavio u konkurenciji vratara, ispred Franka Bilića i Marka Vukovića. Bašković je čitavu prošlu sezonu branio na visokom nivou, a njegove dobre obrane cijeni i izbornik Stanković na čijem je popisu neizostavno ime.

 

SREDNJI BRANIČ: Igor Osredkar

Na mjestu srednjeg braniča Igor Osredkar je očekivano dobio najveći broj glasova. Štoviše, Osredkar je u konkurenciji svih igrača dobio najveći broj glasova što dovoljno govori koliko je slovenski majstor cijenjen u Hrvatskoj. Neizostavni je član udarne postave Novo vrijeme Apfela, ali i slovenske reprezentacije čiji je kapetan. Osredkar je ujedno i rekorder po broju nastupa i postignutih pogodaka za Sloveniju.

 

DESNI BEK: Leonardo Dos Santos-Pele

Po broju glasova čitatelja najbolji je desni bek lige. Iako je Jelavić sjajnim igrama u proljetnom dijelu sezone predvodio Vrgorac do velikog finala, čitatelji su po svemu sudeći cijenili cijelo sezonski doprinos Pelea za dubrovački Square. Brazilac je sa 27 postignutih pogodaka najbolji klupski strijelac.

 

LIJEVI BEK: Lucas Vinicius De Santana Brito

Brazilac u redovima Makarana Lucas po mnogima je bio najbolji igrač netom završene lige. Ove sezone je pokazao sav raskoš svog talenta, osim što je postigao 26 pogodaka bio je stožerni igrač i najveća opasnost po vrata protivnika. Njegove sjajne igre nisu ostale nezapažene i izvan granica Hrvatske, te je pitanje hoćemo li ga i u idućoj sezoni gledati u gradu podno Biokova.

 

SREDNJI NAPADAČ (PIVOT): Luka Suton

Bez ikakve dvojbe Luka Suton najbolji je srednji napadač lige, a sa 19 postignutih pogodaka je treći strijelac Vrgorca. Neizostavni je član „nebeskoplavih“ koji svoju igru grade na proigravanju pivota. Nekad poznat kao mlađi brat reprezentativca Josipa, danas krupnim koracima grabi naprijed kako bi nadmašio starijeg brata.

 

TRENER: Teo Strunje

Strunje je očekivano odnio epitet najboljeg trenera 1. HMNL. Strunje je kao trener Novog vremena drugi put za redom osvojio naslov prvaka, a titulu su osvojili dominirajući tijekom čitave sezone. Strunje je svoj trenerski put gradio od Knina preko Solina do Makarske, gdje je danas izuzetno cijenjen. Nekada proglašavan najpotentnijim trenerom, danas je zasigurno jedan od najboljih u Hrvatskoj. Iza Strunje su se plasirali Korab Morina i Pjer Malvasija.

 

J. K./IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh