STREETBALL CHALLENGE MAKARSKA 2019. Naslov za Spalato

STREETBALL CHALLENGE MAKARSKA 2019. Naslov za Spalato
Na otvorenom, preuređenom košarkaškom igralištu na Gradskom sportskom centru odigran je turnir u uličnoj košarci – basketu, pod nazivom Streetball Challenge- – Makarska 2019.

Jednodnevno natjecanje koje je organizirao Košarkašku klub Amfora iz Makarske okupilo je 10 ponajboljih momčadi iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a nagradni fond iznosio je 11. 000,00 kuna. Pobjednik turnira je sastav iz Splita Spalato koji je osvojio prvo mjesto i novčanu nagradu od 7.000,00 kuna. Pehar i nagrade uručila im je direktorica TZ Makarske Hloverka Novak-Srzić. Drugoplasirani su bili IDJVideos iz Zagreba koji su osvojili i novčanu nagradu od 2. 500,00 kuna, a nagradu im je predao dogradonačelnik Makarske Dražen Nemčić. Treće mjesto pripalo je Ljubuškom čime su osvojili novčani iznos od 1.500,00 kuna, a pehar i nagrade uručio im je predsjednik Amfore Zoran Agić. Pobjednik natjecanja u tricama bio je Ivan Jukić koji je nastupao za Spalato, a nagradu mu je predao košarkaški trener Dejan Srzić.

Pobjednici turnira osigurali su nastup na završnom turniru Hep Toura koji će se krajem srpnja održati u Splitu. Na turniru su nastupali i domaći sastavi poput juniora Amfore koji zbog lošije koš razlike nisu prošli skupinu, a igrali su u sastavu Gojo Pribisalić, Luka Radalj i Bartul Šimić. Također, od domaćih imena na turniru su igrali miješana momčad Makarske i Splita, domaće je predvodio bek Amfore Armin Saračević i vaterpolist Galeba Ivo Antunović.

Ovo je četvrto izdanje turnira koji tako postaje tradicionalan, a u razgovoru s tajnikom Amfore Željkom Jovićem doznajemo kako je cilj turnira popularizacija košarke u gradu podno Biokova te predstavljanje košarke 3X3domaćim ljubiteljima basketa. Nadalje navodi da 3X3 košarka , odnosno basket igra po posebnim pravilima krovne košarkaške organizacije FIBA, a trenutno je najbrže rastući sport u svijetu i uvršten je u program Olimpijskih igara koje će se održati 2020. uz Tokyu. Dogodine, u petoj godini organiziranja turnira želja organizatora je podići ga na još veću razinu te da postane kvalifikacijski za neke od najjačih turnira koji se igraju diljem Europe. Iz Amfore na kraju zahvaljuju svim natjecateljima koji su nastupili na turniru, kao i posjetiteljima koji su svojim dolaskom uveličali ovaj događaj, te sponzorima bez čije podrške ovakav turnir ne bi bilo moguće organizirati.

 

J. Kovačević/IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh