BRDSKO PRVENSTVO HRVATSKE U BICIKLIZMU Ivan Okmažić viceprvak na Učki

BRDSKO PRVENSTVO HRVATSKE U BICIKLIZMU Ivan Okmažić viceprvak na Učki
U organizaciji BK “Rijeka” održano je Brdsko prvenstvo Hrvatske na stazi  Matulji-Frančići-Bregi-Veprinac-Poklon(Učka). Vozilo se u svim kategorijama od U 15, Kadeti (M i Ž), Juniori (M i Ž), U 23, Elite, a Masteri A,B. C i D, vozili su bez nacionalnog plasmana.

Po izuzetnom sunčanom danu krenulo se sa dva startna mjesta, s tim da je staza od 14 km bila iz Matulja, a za mlađe kategorije se startalo s Veprinca za 7 km. U kategoriji kadeta Ivan Okmažić osvojio je 2. mjesto u vremenu 22:08, sa 6  sekundi zaostatka iza Frana Bošnjaka  BBK “Šišmiš”.

- Naslov viceprvaka države u usponu za Ivana je izuzetan rezultat respektirajući činjenicu da je najmlađi kadet u prvoj sezoni i ovo je nakon osvajanja Državnog prvenstva u ciklokrosu u Vurudeli početkom sezone, pokazatelj izuzetne fizičke i psihološke spreme našeg člana. Pokazuje to nizom reprezentativnih nastupa u Italiji, Sloveniji i Austriji koje vozi usporedno u cestovnoj i MTB kategoriji – ističe Nenad Židić, tajnik BK Makarska.

Sljedeći nastup je na C1 utrci MTB Kupu Hrvatske u Samoboru 16.06. i reprezentativni nastup u Italiji (La Thuille) 22 i 23. 6., na kojem se očekuje sličan pristup.

 

 

J.M./BK Rijeka

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh