MARA I ŽUPANIJA Iznajmljivačima 208.000,00 kuna za podizanje kvalitete turističke ponude

MARA I ŽUPANIJA Iznajmljivačima 208.000,00 kuna za podizanje kvalitete turističke ponude
Na temelju Javnog poziva za podnošenje zahtjeva za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem Programa podizanja kvalitete turističke ponude na području Splitsko-dalmatinske županije, 6. lipnja 2019. donesena je Odluka o raspodjeli sredstava.

Makarska razvojna agencija MARA je u mjesecu ožujku pružila tehničku pomoć u pripremi 13 projekata, od kojih je 11 odobreno za financiranje, u ukupnom iznosu od 158.000,00 kuna. Radi se o 10 registriranih privatnih iznajmljivača s područja Makarskog primorja te 1 budućem privatnom iznajmljivaču.

Najveći broj projekata odnosi se na nabavku sportske opreme za razvoj aktivnih oblika turizma te ugradnji i opremanju novih hidromasažnih bazena za vanjsku ili unutarnju upotrebu te ekološkom certificiranju smještajnih jedinica u domaćinstvu. Uz to potpora je osigurana i za jednog prijavitelja s aktivnostima obnove, uređenja i opremanja postojeće zgrade i okućnice te izgradnje bazena. Za isti subjekt, i to projekt Razvoja ruralnog i eno turizma na OPG-u u zabiokovlju, osigurana je i potpora Ministarstva turizma u iznosu od 50.000,00 kuna.

Program Splitsko-dalmatinske županije namijenjen iznajmljivačima trenutno je jedini program u Hrvatskoj koji omogućuje dodjelu bespovratnih sredstava za projekte podizanja kvalitete privatnim iznajmljivačima.

 

 

MP/arhiva MP

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh