OŠ O. PETRA PERICE U NOVOJ ŠKOLSKOJ GODINI Crtežima do obilja voća i povrća na dar iz Kauflanda

Među 39 osnovnih škola koje će u novoj školskoj godini dobiti iz Kauflanda na dar obilje voća i povrća je i Osnovna škola o. Petra Perice iz Makarske.

Naime, kako donosi S.D. „Kaufland škola voća i povrća“ društveno je odgovoran projekt u sklopu kojeg će u školskoj godini 2019./2020.Kaufland Hrvatska osnovnim školama diljem zemlje svaki tjedan donirati svježe voće i povrće, a zahvaljujući brojnim radovima učenika u Makarskoj je pobijedila OŠ oca Petra Perice.

Projekt „Kaufland škola voća i povrća“ pokrenut je 2017. godine i do sada je ovaj trgovački lanac u dvije godine projekta ukupno donirao preko 200 tona voća i povrća za gotovo 30 000 učenika. S ciljem jačanja svijesti o potrebi zdrave prehrane i njenom utjecaju na zdravlje djece, natjecanje je aktivno uključivalo same učenike koji su imali zadatak nacrtati što više voća ili povrća te osmisliti Kauflandova super junaka koji se zdravo hrani, voli voće i povrće, ali i brine o okolišu i razvrstava otpad.

Od preko 120 pristiglih prijava, u svakom je gradu u kojem se nalazi poslovnica Kauflanda pobijedila jedna osnovna škola te je tako za školsku godinu 2019./2020. postignut cilj: pronađeno je 39 javnih osnovnih škola koje će tijekom čitave iduće školske godine svakog tjedna besplatno dobivati svježe voće i povrće.

 

 

J.M./arhiva MP

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh