ZBUNJENA BAJKA Učenici OŠ Stjepana Ivičevića odvažni na kazališnim daskama

ZBUNJENA BAJKA Učenici OŠ Stjepana Ivičevića odvažni na kazališnim daskama
Kada se male i velike ruke slože, puno se može. Potvrđuje to primjer iz Osnovne škole Stjepana Ivičevića iz koje učenici na kraju školske godine ne nose samo lijepe ocjene već su otkrili i svoj glumački talent.

Pred punim gledalištem dvorane Arte izveli su predstavu ‘Zbunjena bajka’ koju je prema istoimenom tekstu Snežane Aleksić uredila Ana Pavlinović.

„U jednom gradu, Zbunjogradu, živjeli stari Marin i žena mu Luce. A imali oni i kćer Katu…“ Tako počinje glumačka izvedba učenika petih i šestih razreda OŠ Stjepana Ivičevića pod mentorstvom knjižničarke Ane Pavlinović. Za kostime, scenografiju i glazbu pobrinuli su se sami učenici i mentorica. U predstavi su uživali i nasmijali se učenici četvrtih razreda OŠ Stjepana Ivičevića, roditelji i dragi prijatelji koji su često spontanim aplauzom nagradili mlade glumce. Osnovnoškolci su se izvrsno snašli u likovima poznatih bajki, A. de Saint-Exupery-a i drama W. Shakespeara uklopljenih u nama dobro poznatu svakodnevnicu.

- U predstavi su glumili Iva Sokol (Kate i Lili), Anika Kelvišer (Luce i Igor), Antea Jović (voditeljica), Lucija Zovko (stari Marin), Gea Protrka (Alisa i žaba), Lana Jelavić (Grdana), Marija Franić (Grineta), Sanja Topić (Ivan i Pepeljuga), Luce Cvitanović (Katarina i Mali Princ), Tonka Begović (Travarka) – otkrila nam je knjižnjičaraka Gordana Slaviček Zovko.

J. M./G.S.Z.

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh