Vi ste ovdje:Početna » Vijesti » ZBUNJENA BAJKA Učenici OŠ Stjepana Ivičevića odvažni na kazališnim daskama

ZBUNJENA BAJKA Učenici OŠ Stjepana Ivičevića odvažni na kazališnim daskama

ZBUNJENA BAJKA Učenici OŠ Stjepana Ivičevića odvažni na kazališnim daskama
Kada se male i velike ruke slože, puno se može. Potvrđuje to primjer iz Osnovne škole Stjepana Ivičevića iz koje učenici na kraju školske godine ne nose samo lijepe ocjene već su otkrili i svoj glumački talent.

Pred punim gledalištem dvorane Arte izveli su predstavu ‘Zbunjena bajka’ koju je prema istoimenom tekstu Snežane Aleksić uredila Ana Pavlinović.

„U jednom gradu, Zbunjogradu, živjeli stari Marin i žena mu Luce. A imali oni i kćer Katu…“ Tako počinje glumačka izvedba učenika petih i šestih razreda OŠ Stjepana Ivičevića pod mentorstvom knjižničarke Ane Pavlinović. Za kostime, scenografiju i glazbu pobrinuli su se sami učenici i mentorica. U predstavi su uživali i nasmijali se učenici četvrtih razreda OŠ Stjepana Ivičevića, roditelji i dragi prijatelji koji su često spontanim aplauzom nagradili mlade glumce. Osnovnoškolci su se izvrsno snašli u likovima poznatih bajki, A. de Saint-Exupery-a i drama W. Shakespeara uklopljenih u nama dobro poznatu svakodnevnicu.

- U predstavi su glumili Iva Sokol (Kate i Lili), Anika Kelvišer (Luce i Igor), Antea Jović (voditeljica), Lucija Zovko (stari Marin), Gea Protrka (Alisa i žaba), Lana Jelavić (Grdana), Marija Franić (Grineta), Sanja Topić (Ivan i Pepeljuga), Luce Cvitanović (Katarina i Mali Princ), Tonka Begović (Travarka) – otkrila nam je knjižnjičaraka Gordana Slaviček Zovko.

J. M./G.S.Z.

Print Friendly

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh