PRVI RADNI DAN MAKARSKOG BAYWATCHA Za sigurnost na plaži brine 11 spasioca

PRVI RADNI DAN MAKARSKOG BAYWATCHA Za sigurnost na plaži brine 11 spasioca
Makarske plaže nisu samo lijepe, što je još važnije one su sigurni. Vidjelo se to odmah danas prvog radnog dana makarske Baywatch službe koja je organizirana u okviru makarskog Crvenog križa.

Prije nego li je 11 spasioca zauzelo pet tornjeva s kojih će promatrati i u slučaju intervencije djelovati s pet osmatračnica posjetio ih je zamjenik gradonačelnika Dražen Nemčić u društvu Gloryana Grabnera, ravnatelja makarskog Crvenog križa.

Nemčić im je zaželio uspjeh u radu na način da što više djeluju preventivno, a što manje imaju priliku za akciju spašavanja.

Voditelj Spasilačka službe Ante Ostojić u ime svog tima, koji uz Borisa Buklijaša i Antu Katića, čini podmladak, uglavnom studenti, koji su završili potreban tečaja i stekli licencu, podsjetio da u ljetnoj sezoni imaju oko stotinjak intervencija, ali često moraju djelovati i na samoj plaži jer često opažaju pokušaj krađe.

Grabner je pojasnio kako je organizirana Spasilačka služba. – Ovo za Makarsku puno znači. Jer prvo pitanje tour operatora je o sigurnosti na plaži. Naši tornjevi su raspoređeni od Sv. Petra do hotela Romana, a u planu je još barem jedan na Cvitačkoj, ali dogodine. Ništa nije prepušteno slučaju jer su spasioci radio vezom povezani s Gradskim centrom Osejava, a preko 112 s gradskim komunalnim redarima, Hitnom pomoći i policijom. Sinergijom svih sudionika intervenira se u kratkom roku – ističe Grabner dodajući da Spasilačku službu financiraju koncesionari Makarski komunalac, hoteli Park, Romana, Valamar i Biokovka.

 

 

J. Morović/IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh