MINISTARSTVO DRŽAVNE IMOVINE GRADU MAKARSKOJ Ministar Marić i gradonačelnik Brkan svečano potpisali ugovore o darovanju Vile Irena i davanju na upotrebu zgrade Industromontaže

MINISTARSTVO DRŽAVNE IMOVINE GRADU MAKARSKOJ Ministar Marić i gradonačelnik Brkan svečano potpisali ugovore o darovanju Vile Irena i davanju na upotrebu zgrade Industromontaže
Današnjim svečanim potpisivanjem Ugovora između ministra Gorana Marića i gradonačelnika Jure Brkana Grad Makarska je u vlasništvo dobio Vilu Irenu te na upotrebu zgradu bivše Industromontaže. U gradskoj vijećnici ovom velikom činu nazočni su bili gradski vijećnici, s predsjednikom Markom Ožićem Bebekom, osim vijećnika SDP-a, te dogradonačelnici Joze Vranješ i Dražen Nemčić.

- Zahvalivši Vladi RH i premijeru Andreju Plenkoviću, ministru državne imovine Goranu Mariću te Gradskoj upravi gradonačelnik Brkan je naglasio da će se u Vilu Irena, vrijednu pet milijuna kuna, površine 300-tinjak četvornih metara preseliti Gradski muzej Makarske, dok će zgrada Industromontaže nakon uređenja imati gradsku i društveno korisnu namjenu. Ideja je da se u nju preseli Galerija Gojak, ali budući da je potrebno veliko ulaganje jer je prostor zapušten, još se razmatra konačno rješenje. Naglasio je da su pred Gradom još četiri Ugovora i to prostor Peškere, lokaciji na Voliciji za Reciklažno dvorište, Platno te pravo služnosti za stupove Žičare. – Dobivenim nekretninama ćemo kvalitetno upravljati i ponašati se kao dobri gospodari – zaključio je gradonačelnik Brkan.

- Svjedok sam vremena da su dok sam bio gradonačelnik 2009. zahtjevi za ove nekretnine poslani prema Vladi RH. Međutim kako nije bilo jedno ministarstvo već su poslovi bili disperzirani nalazili smo se pred zidom. Sada je sve riješeno u kratkom roku. Radi se o vrijednim nekretninama -naglasio je Marko Ožić Bebek, također  zahvalivši ministru Mariću i njegovom ministarstvu na brzo i dobro odrađenom poslu.

- Zadovoljstvo mi je da sam u Makarskoj i stavljamo potpise na dva važna ugovora. Kada se formiralo Ministarstvo državne imovine u registru je bilo 18 tisuća registriranih nekretnina, a samo u 72 slučaja je bio donekle reguliran status. Zakonom su jedinice lokalne samouprave glavni partneri u upravljanju imovinom. Naša misija je da imovina služi ljudima koji od nje žive – naglasio je ministar Marić, s ponosom dodajući kako se na potezu od desetak kilometara od Baške Vode do Makarske investira 2,5 milijardi kuna. Grad Makarska se probudio, a rezultat toga je i ovo današnje potpisivanje ugovora, zaključio je Goran Marić, popraćen pljeskom nazočnih.

 

 

 

Jasna Morović/IvoR

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh