RIBARSKA NA PLIŠĆEVCU UZ DELICIJE I PJESMU Na prvom svjetskom natjecanju u brzom ribolovu glamac Englezu donio pršut

RIBARSKA NA PLIŠĆEVCU UZ DELICIJE I PJESMU Na prvom svjetskom natjecanju u brzom ribolovu glamac Englezu donio pršut
Prva ovogodišnja ribarska fešta na Plišćevcu, u organizaciji makarske Turističke zajednice i PŠRS Arbun, uistinu je to bila jer nije da se samo moglo guštati u morskim delicijama već se publika mogla okušati i u ribolovu.

Pod voditeljskom palicom Joša Marče u 21.30 sati počelo je Prvo svjetsko natjecanje u brzom ribolovu, i već nakon pola sata bilo je poznato koga je od deset natjecatelja ‘krenula’ tuna i ješka od kruha i srdela.

Engleski turist može se podičiti zlatnim glamcem koji mu je donio za nagradu pršut, Ukrajinki je drugo mjesto i ulovljeni špar omogućilo izlet na Brač, a Makaranin Petar Todorović pogostit će se s dva ručka u Buri. Svaki od ostalih sedam natjecatelja nagrađeni su jumbo pizzom.

Cijelo to vrijeme ispred Arbuna i na Plišćevcu bilo je živo. Gosti i domaći guštali su u ponudi koju su im s gradela omogućili veslači Biokova, boksači Predatora, Društvo prijatelja Hajduka i motoristi Sv. Jure. Mnogima je bilo teško odoljeti ritmovima dua Gojak i Đonija Gitare.

Kapo od zabave Tonči Lalić iz makarske Turističke zajednice ističe da se osjećao pravi ljetni šušur i da je ribarska ispunila očekivanja. Najavljuje novu za 3. srpnja, a s njom još zanimljivih iznenađenja.

 

J. M./IvoR

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh