PROMICANJE ODRŽIVOG RAZVOJA NA PODRUČJU MEDITERANA Grad Makarska pohvaljen kao primjer dobre prakse

PROMICANJE ODRŽIVOG RAZVOJA NA PODRUČJU MEDITERANA Grad Makarska pohvaljen kao primjer dobre prakse
Grad Makarska sudjelovao je na natjecanju za dodjelu CESBA MED nagrade 2019. u sklopu kojeg se ocjenjuje doprinos urbanih mjesta povećanju održivosti u svojoj lokalnoj zajednici, te dobio priznanje kao primjer dobre prakse.

Riječ je, naime, o priznanju koje se dodjeljuje gradovima, gradskim četvrtima, naseljima, općinama jer su projektima koje provode ili su ih provodili pozitivno utjecali na kvalitetu života svojih stanovnika, imali pozitivan učinak na klimu i resurse, te općenito doprinijeli povećanju održivosti. Grad Makarska je u kategoriji gradova između 10.001 do 50.000 stanovnika izdvojen kao primjer dobre prakse.

Cilj dodjele nagrade je promocija najboljih projekata i uspostavljenih praksi i predstavljanja iskustava lokalnih zajednica na provedbi projekata održivog razvoja (energetska učinkovitost i obnovljivi izvori energije, održivo gospodarenje otpadom, pametna rješenja, održivi turizam, zaštita bioraznolikosti i dr…).

Nagrada se sastoji od priznanja najboljim primjerima i dobrim praksama, promocije u okviru Europskog tjedna održivosti koji se održao u Bruxellesu, te uvrštavanja primjera u brošuru o dobrim praksama razvoja lokalnih zajednica, među kojima će biti i priča Grada Makarske.

Natjecanje za dodjelu CESBA MED organizirano je u okviru CESBA MED projekta koji se financira iz Interreg Mediterranean programa, a koji okuplja 13 europskih zemalja koji zajedno rade na održivom rastu u regiji. Cilj programa Interreg MED je promicanje održivog rasta u području Mediterana poticanjem inovativnih koncepata i praksi te razumnim korištenjem resursa i podržavanjem socijalne integracije putem integriranog i teritorijalno utemeljenog pristupa suradnji.

 

www.makarska.hr

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh