VELIKI 22. TURNIR U ORGANIZACIJI ŽRK MAKARSKA Na fešti ‘Pođimo u Makarsku – igrajmo se rukometa’ natjecat će se 1 500 mladih iz 12 europskih država

VELIKI 22. TURNIR U ORGANIZACIJI ŽRK MAKARSKA Na fešti ‘Pođimo u Makarsku – igrajmo se rukometa’ natjecat će se 1 500 mladih iz 12 europskih država
Ženski rukometni klub “Hoteli Makarska” organizator je i domaćin dvadeset i drugog po redu međunarodnog rukometnog turnira pod nazivom „Pođimo u Makarsku – igrajmo se rukometa“. Turnir će započeti 26. lipnja, a završit 30. lipnja. Od organizatora saznajemo da će na turniru nastupiti 98 ženskih i muških sastava između 10-18 godina. Tih dana u gradu podno Biokova boravit će oko 1 500 mladih rukometašica i rukometaša, a oni dolaze iz 12 europskih zemalja.

Glavni pokrovitelji turnira su Grad Makarska i gradska Turistička zajednica koja će za ova četiri dana registrirati oko sedam tisuća noćenja.

Utakmice će se igrati u dvorani na Gradskom sportskom centru i na četiri terena na igralištu s umjetnom travom, a bit će odigrano 323 susreta. Svečano otvaranje, kako je već uobičajeno, bit će uz defile svih sudionika preko gradske rive prvog dana turnira. U večernjim satima trećeg dana bit će izabrani miss i mister turnira. Pehari i medalje te pojedinačna priznanja bit će dodijeljeni 30. lipnja (završna večer) na Kačićevu trgu.

Pored hrvatskih klubova nastupit će i sastavi iz Norveške, Italije, Latvije, Mađarske, Litve, Slovenije, Austrije, Poljske, Bosne i Hercegovine i Slovačke.

 

J.K./IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh