DRAGICA ROŠČIĆ NA SEDMOM SAJMU ‘OKUSI HRVATSKU’ U BAŠKOJ VODI ‘Uz plasman proizvoda važno I samo umrežavanje proizvođača’

DRAGICA ROŠČIĆ NA SEDMOM SAJMU ‘OKUSI HRVATSKU’ U BAŠKOJ VODI ‘Uz plasman proizvoda važno I samo umrežavanje proizvođača’
Otvoren je sedmi sajam “Okusi Hrvatsku” koji organizira LAG “ADRION” u suradnji s Općinom Baška Voda, a koji tradicionalno okuplja OPG-ove iz svih krajeva Hrvatske.

Na konferenciji za medije koja je započela netom povodom svečanog otvaranja sajma, medijima se obratila predsjednica LAG-a “ADRION” Dragica Vranješ.

Predsjednica Dragica Vranješ rekla je kako je LAG ADRION zadnjih nekoliko godina sajam organizira dva puta godišnje u lipnju i kolovozu. Izjavila je i da je…”iza LAG-a ADRION od 2012. g. 214 projekata vrijednosti preko 106 mil kn što je veće nego proračun nekih općina u tom razdoblju”. Također dodala je da LAG Adrion već 3 godine za redom organizira i sajam školskih zadruga te time promovira domaću hranu u vrtićima i školama.

Kroz sedam godina svoga postojanja, na više od 150 metara izložbenog prostora, s više od 80 proizvođača iz svih krajeva Hrvatske, sajam “Okusi Hrvatsku” pokazao je kako je uz plasman proizvoda važno i samo umrežavanje proizvođača.

Anđelka Knežević iz Zmalca na sajam dolazi već četvrtu godinu za redom i izlaže didaktičke knjige. Kazala je kako je: “suradnja s LAG – om ADRION započela izradom knjiga za projekt zdrave hrane u školama i vrtićima koji LAG ADRION provodi već drugu godinu zaredom, na način da im dodjeljuje zdrave domaće proizvode”.

Tomislav Karaman iz OPG – a Karaman već drugu godinu zaredom izlaže na sajmu “Okusi Hrvatsku”. OPG Karaman je inaće ekološki proizvođač te certificirani proizvođač soparnika koji ima zaštitu izvornosti. Rekao je: “kako su njegovi proizvodi zbog načina proizvodnje u startu dosta skuplji, ali samim time i kvalitetniji”. Naglasio je da je zahvaljujući pomoći LAG – a ADRION povukao sredstva iz mjere 6.3.1. za male poljoprivrednike.

Umrežavanje, podizanje kvalitete proizvoda i usluga, promocija naših OPG-ova primarna je zadaća sajma “Okusi Hrvatsku” koji i ove godine očekuje velik broj posjetitelja. Stoga, ako ste u blizini, svratite na Rivu u Baškoj Vodi gdje vas očekuju domaće delicije – od soparnika do slavonske kobasice uz naravno čašicu domaćeg vina, rakija ili likera. Ima ponešto za svačiji ukus.

 

 

MP

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh