PRVO MAKARSKO KOŠARKAŠKO LJETO U znaku Ivana Pruga, djeteta Amfore

PRVO MAKARSKO KOŠARKAŠKO LJETO U znaku Ivana Pruga, djeteta Amfore
Nakon četverodnevnih borbi okončan je košarkaški turnir za kadete na kojem je nastupilo 8 klubova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Slovačke. Domaćin turnira pod nazivom “Makarsko ljeto 2019.” bio je KK “Amfora” dok je Grad Makarska bio pokrovitelj. Utakmice su se igrale na novouređenom košarkaškom igralištu na GSC-u, te u vrućoj gradskoj sportskoj dvorani. Prvi dio turnira igran je u dvije grupe sa po četiri sastava, dok se nakon toga igralo za plasman.

Rezultati utakmica završnog dijela:

Finale : Selekcija ŽSD – Sloboda 86 : 76

Za 3 mjesto: DOŠK – Vindija   85 : 64

Za 5 mjesto: Zrinjski – Amfora   97 : 35

Za 7 mjesto: Alkar – BSC Bratislava 84 : 73

Konačni poredak: SELEKCIJA ŽSD, Sloboda, DOŠK, Vindija, Zrinjski, Amfora, Alkar, BSC Bratislava.

Nakon finalne utakmice stručni žiri za najboljeg igrača turnira izabrao je Ivana Pruga (S ŽSD), te najbolju petorku u kojoj su se našli: Franjo Lapić (DOŠK), Filip Đurašević (Zrinjski), Matija Pavič (Vindija), Ivan Prug S ŽSD) i Adin Malohodžić (Sloboda).

U pobjedničkom sastavu igrali su Vitlić, Klepo i Prug kojima je Amfora matični klub.

Njihov trener Ante Bilić iz Trogira u potpunosti je zadovoljan prikazanom igrom svojih igrača. Napominje da bi većina njih budu li se kvalitetno razvijali mogli postati, ne samo prvotimci svojih momčadi, već i potencijalni reprezentativci. -Trenerima klubova iz kojih dolaze rezultat ne bi trebao biti u prvom planu nego veća minutaža. -Već je sada vidljivo da su Prug, Klepo i i Ćurković veliki potencijal i da u njih treba ulagati – za kraj će Bilić.

Selekcija ŽSD: Murko, Vitlić, Polić, Ćurković, Mamić, Ante Klepo, Antonio Klepo, Prug, Omašić, Beljan.

Pehare i medalje kako klubovima tako i najuspješnijim pojedincima dodjeli su zamjenik gradonačelnika Makarske Dražen Nemčić te u ime sponzora dopredsjednik Općinskog vijeća Brela Marin Ivanac.

 

J. Kovačević/IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh