KULTURNI PROJEKT NASTAVIT ĆE RASTI U PARKU FRA JURE RADIĆA Na radionicama, projekcijama i promocijama prve Šumoteke više od tisuću djece i odraslih

KULTURNI PROJEKT NASTAVIT ĆE RASTI U PARKU FRA JURE RADIĆA Na radionicama, projekcijama i promocijama prve Šumoteke više od tisuću djece i odraslih
Upravo kako su zamislili Šumoteku, knjižnicu na otvorenom, organizatori makarska Turistička zajednica i Gradska knjižnica Makarska, da Park fra Jure Radića bude đardin pun kulture se i dogodilo. Dječji žamor u iščekivanju radionica ili projekcije filmova, odrasli koji zadivljeno traže svoj naslov, turisti oduševljeni što na svom jeziku mogu doživjeti Makarsku putem knjige ili filma, sve je to činilo prvu Šumoteku.

- Izvanredno je sve prošlo. Stižu same pohvale. Gradu smo dali nešto novo. Procjenjujemo da je više od tisuću djece i odraslih, a što nas posebno veseli i turisti su željeli doživjeti čari knjižnice na otvorenom od 10 do 24 sata tijekom tri dana trajanja Šumoteke. Definitivno, ovo je trebalo Makarskoj, i projekt ide dalje – zadovoljna je Hloverka Novak Srzić, direktorica makarske Turističke zajednice.

Ana Duvnjak, ravnateljica Gradske knjižnice Makarska, rezimirajući bogati program podsjeća da je prvi dan bio u znaku radionica za djecu pod vodstvom akademske slikarice Ivane Glibote Pandžić i filma „Mala škola filmskog stvaralaštva“ pod vodstvom režisera Ivana Perića. U gostima je bila Udruga za fantastiku, igre i znanstvenu fantastiku F&ST iz Splita, koja je održala kvizove na temu Harryja Pottera, Garfielda i junaka iz Star Warsa. Za ozbiljnije Šumotekine znalce tu je bio i Geek Trivia Quiz. Posljednji dan manifestacije svoje nove naslove promovirao je Jure Divić (zbirka priča ‘Tamo doli’) i Nebojša Lujanović (roman ‘Južina’). Šumoteka je donijela prvi hrvatski SF film za djecu i mlade ‘Moj dida je pao s Marsa’ te ‘Blade runne’ i’ Gospodar i ratnik: Daleka strana svijeta’.

- Bilo je zaista lijepo vidjeti da puno djece uživa u knjizi i željno iščekuje projekciju filma. Potrudili smo se i za strane goste osigurati literaturu, a dio je darovao hotel Park. Film je imao titl na engleskom. Gradska knjižnica je ovim projektom izašla iz svojih zidova i približila publici što sve nudi. Ponosni smo da je zamisao uspjela. Na nama je sada veliki posao osmisliti drugu Šumoteku – poručuje ravnateljica Ana Duvnjak.

 

 

 

J. Morović/IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh