MAKARSKO KULTURNO LJETO OTVARA SE 2. SRPNJA Od koncerta Ozona do Dana HRM-a, iz dana u dan kulturna i zabavna događanja

MAKARSKO KULTURNO LJETO OTVARA SE 2. SRPNJA Od koncerta Ozona do Dana HRM-a, iz dana u dan kulturna i zabavna događanja
Program Makarskog kulturnog ljeta 2019. predstavljen je prije mjesec dana, a u utorak je svečano otvaranje, kada će se publika moći glazbeno i likovno obogatiti. Nakon otvaranja izložbe češkog umjetnika Vladimira Janeka u Galeriji Gojak Kačićev trg će biti pozornica za izniman kazališni doživljaj glasovitu operetu “Vesele udovice”.

Iz dana u dan od 1. srpnja do 18. rujna Makarsko kulturno ljeto 2019. grad će obogatiti sa sedamdesetak događanja na brojnim atraktivnim lokacijama.

Osejava se za cijelo ljetnu manifestaciju pokazala izvrsnom pozornicom. I dok je prošle godine publika uživala u baletu ‘Labuđe jezero’ ove će godine zacijelo pamtiti doživljaj opere ‘Ero s onoga svijeta’ splitskog HNK.

Kako ističe Dražen Kuzmanić, pročelnik Odjela za društvene djelatnosti, program su zajedno osmislili Grad, makarska Turistička zajednica uz potporu Ministarstva kulture i partnera. Na brojnim koncertima, festivalima, izložbama, igrama, predstavit će se makarski umjetnici i izvođači, ali i svjetska imena.

Ovogodišnje Makarsko kulturno ljeto ugostit će Petra Grašu, Nenu Belana, Glazbene noći pod zvijezdama, nezaobilazan je Jazz festival, koncerti klapske pjesme..

Od 1. srpnja do 18. rujna Makarsko kulturno ljeto 2019. grad će obogatiti sa sedamdesetak događanja. Nisu zaboravljene pučke fešte. U Arbuna je već organizirana prva ribarska noć, a svaki mjesec će donijeti novo ribarsko ozračje.

 

 

 

J.M./IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh