ZAVRŠEN 22. MEĐUNARODNI RUKOMETNI TURNIR Makarsko sunce grijat će Litvu, Bagićeva ekipa proslavila ŽRNK Makarska

ZAVRŠEN 22. MEĐUNARODNI RUKOMETNI TURNIR Makarsko sunce grijat će Litvu, Bagićeva ekipa proslavila ŽRNK Makarska
Nakon petodnevnih borbi okončan je dvadeset i drugi po redu Međunarodni rukometni turnir Makarsko ljeto na kojem je nastupilo oko 1500 mladih rukometašica i rukometaša. Na turniru je nastupalo 50 klubova iz 12 europskih zemalja, a u dvorani na Gradskom sportskom centru Makarska i terenu s umjetnom travom GSC-a odigrane su 323 utakmice.

Natjecanje se održalo u četiri uzrasne kategorije (U- 11, U- 13, U 15, U- 17), prvi dio turnira igrao se po skupinama dok se nakon toga igralo za plasman. Kod ženskih sastava najuspješnije su bile gošće iz Mađarske koje su osvojile sva četiri prva mjesta, a kod muških su dva naslova pripala klubovima iz Bosne i Hercegovine, a po jedan sastavima iz Slovenije i Mađarske.

Nakon završetka finalnih utakmica podijeljena su 24 pehara i 384 medalje, svečanost zatvaranja turnira tradicionalno je održana na Kačićevu trgu.

Sveukupni pobjednik turnira Makarsko ljeto je sastav Varenos iz Litve kojem je tako pripao veliki pobjednički pehar.

Pored pehara i medalja najuspješnijim klubovima nagrađeni su u svim kategorijama i najbolji igrač, strijelac i vratar turnira. Turnir je organizirao domaći ŽRK Hoteli Makarska, pokrovitelji su mu bili Grad Makarska i makarska Turistička zajednica, a pored rukometaša i njihovih trenera turniru je nazočio i velik broj roditelja, Makarska je u proteklih pet dana ubilježila više od sedam tisuća noćenja.

 

Poredak – žene:

Prvo mjesto U – 17   Bajnok (Mađarska

U – 15 Bajnok (Mađarska)

U – 11 Bajnok (Mađarska)

U -11 Kazarmisleny (Mađarska)

 

 

Muškarci:

U – 17 Zrinjski ( BiH)

U – 15 Borac (BiH)

U – 13 Mokerc (Slovenija)

U – 11 Senica (Slovenija)

Domaćini turnira nastupili su u svim uzrasnim kategorijama. Najbolji rezultat ostvarile su djevojčice trenera Mladena Bagića koje su u jakoj konkurenciji uzrasta 2006./07. osvojile treće mjesto pobjedom nad ekipom Kozarmisleny II od 16 : 12. Luce Cvitanović bila je najbolja strijelkinja ovog uzrasta.

Hoteli Makarska: Perina Prodan, Iris Marjanović, Natali Marjanović, Petra Pečar, Iva Slišković, Rita Alagić, Marijana Čurić, Iva Glavota, Marija Čović, Luce Čović, Laura Vuković, Luce Cvitanović, Nika Nadaždin, Lana Nadaždin, Marija Mihaljević.

Na punom Kačićevu trgu pehare i medalje kapetanima prvo, drugo i trećeplasiranim klubovima uručila je predsjednica ŽRK Hoteli Makarska Tina Međurečan, te postuhmna priznanja dodijeljena su nasljednicima zaslužnih članova kluba Vladimira Dudaša i Ante Juričića-Brajtnera.

Tina Međurečan, predsjednica ŽRNK Makarska: -Turnir je u potpunosti opravdao naša očekivanja, svih pet dana igrao se kvalitetan rukomet bez i jednog incidenta. Od ovako velikog broja mladih rukometaša sigurno će neki u budućnosti igrati za svoje klubove, a vjerojatno i za reprezentaciju svojih zemalja. Na neke stvari nismo mogli utjecati, dvorana nije bila klimatizirana i to je jedino ostavilo negativan dojam kod naših gostiju. No, sve u svemu Makarska se i ovog puta pokazala kao dobar organizator i domaćin najveće smotre mladih rukometaša ovih uzrasta u Europi.

 

Jakov Kovačević/IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh