PODIGNUTA ZASTAVA MKLJ 2019. Počelo je atraktivno s operetom ‘Vesela udovica’

PODIGNUTA ZASTAVA MKLJ 2019. Počelo je atraktivno s operetom ‘Vesela udovica’
Svečano podignuta zastava Makarskog kulturnog ljeta 2019. i službeno je označila početak ove tradicionalne manifestacije koja domaćem puku i turistima iz večeri u večer na atraktivnim gradskim lokacijama donosi obilje zabave i kulturnih događanja. Makarsko kulturno ljeto 2019. proglasio je otvorenim Dražen Kuzmanić, pročelnik Odjela za društvene djelatnosti Grada Makarske, najavivši u tri sljedeća mjeseca niz iznimno zanimljivih događanja od koncerata, predstava, festivala, pučki fešti do gostovanja najeminentnijih iz svijeta zabave i culture, a sve; na Kačićevu trgu, u katedrali, Staroj franjevačkoj crkvi, na Osejavi…

Već na samom početku bilo je spektakularno. Zahvaljujući Gradu Makarskoj i Turističkoj zajednici grada koja je unijela u koncept Makarskog kulturnog ljeta više atraktivnosti, na Kačićevu trgu uprizorena je opereta “Vesela udovica”. Izvrsnom glumom, plesom, humorom i glazbom glumci su uistinu publiku ostavili bez daha.

“Vesela udovica”jedna je od najljepših i najpoznatijih opereta. Publika je uživala u peripetijama, malo u Parizu malo u Beču, u arijama, valceru, kabare plesu, baletu, glazbi… Za sve to u režiji Branke Cvitković, prvakinje hrvatskog glumišta koja je i sama sinoć bodrila izvedbu operete u Makarskoj, zaslužni su solisti: Lidija Horvat-Dunjko, Blanka TkalčićNada Abrus, Vita Vukov, Mirna Sporiš, Ronald Braus, Dominik Došen, Zvonimir Ivanović i Davor Dukić, uz Gudački ansambl pod dirigentskim vodstvom maestra Darijana Ivezića. Izvođači operete su zahvalili Gradu Makarskoj, direktorici Turističke zajednice Hloverki Novak Srzić koja je uvrstila operetu Vesela udovica u program MKLJ 2019. s nadom da je ovo prvo u nizu budućih gostovanja. Komentar publike među kojima je većina bila domaća bio je: – Neka smo i ovo doživjeli da ovakav događaj možemo gledati i u svojoj Makarskoj.

Uistinu prvi je to put da je jedna ovakva kazališna izvedba upriličena u Makarskoj. Prošle je godine to bilo Labuđe jezero, a ovog ljeta “posjetit” će nas i ‘Ero s onoga svijeta’ i još niz iznenađenja.

Janja Glučina /IvoR

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh