FOLKLORNI ANSAMBL “TEMPET” Za 15. rođendan ugostili gatski Mosor

FOLKLORNI ANSAMBL “TEMPET” Za 15. rođendan ugostili gatski Mosor
Na jednu večer Kačićev trg je brojnim zaljubljenicima u narodne pjesme i plesove postao najljepše gumno u kojem su sve oči uprte u razigrane izvođače.

Za ovako jedinstven ugođaj pobrinuo se Folklorni ansambl “Tempet” koji je u godini kada obilježava svoj petnaesti rođendan na pozornici Makarskog kulturnog ljeta ugostio Kulturno- umjetničku udrugu “Mosor” iz Gata.

Bila je ovo prilika da se tempetovci podiče sa svim dosadašnjim uspjesima, a njih je sve više. Uz folklornu sekciju, zapaženi su nastupi Vokalne skupine, a tu je odnedavno Glazbena sekcija sačinjena od učenika Osnovne glazbene škole Makarska. Tako Tempet u pravom smislu riječi čuva i njeguje narodne običaje i plesove ne samo Makarske već Dalmacije i Hrvatske. Dočarali su tako tempet, splitsku kvadrilju i još niz folkornih koraka i koreografija. Vokalna skupina pjesmom je prekrila od Neretve do Slavonije, čak Bugarske.

Članovi Mosora, koji povijest pišu od 1954., donijeli su svoje folklorno bogatstvo. Gatsko kolo je ono što ih čini prepoznatljivim. Mlade cure i momci odjeveni u poljičke nošnje znak su da Mosor ima ne samo čuvare tradicije već i lijepu budućnost.

 

 

J.M./IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh