UPISI U MAKARSKE SREDNJE ŠKOLE Bit će gusto, najveće zanimanje za HTT, a samo jedno je odjeljenje

UPISI U MAKARSKE SREDNJE ŠKOLE Bit će gusto, najveće zanimanje za HTT, a samo jedno je odjeljenje
Još traju prijave za upise u srednje škole. Kao što je poznato prijave se šalju isključivo internetski i to do 13. srpnja. A tada će učenici znati jesu li uspjeli ili ne upisati željeno zanimanje. Kako doznajemo od Slavka Gudelja, ravnatelja Srednjoj školi fra Andrije Kačića Miošića ove godine moći će se upisati ukupno 118 učenika i to 24 u jedno odjeljenje Opće gimnazije, 48 u dva odjeljenja Jezične gimnazije, 24 učenika u HTT i 22 učenika u Ekonomsku.

Prema već pristiglim prijavama vidno je da je broj učenika koji žele u četverogodišnju srednju školu znatno veći nego li će biti mjesta za upis. Najveće zanimanje ove godine je za upis u HTT. „Tko će se uspjeti upisati učenici će znati 13. srpnja, a upisi su 15. i 16. srpnja. Ta dva dana od 8-12 sati učenici koju su upali za upis prema bodovnoj ljestvici trebaju donijeti dokumente i upisati se” – kazala nam je pedagoginja Anđela Divić.  Samo nakon toga će se znati tko se uspio upisati. Već sada u strahu da neće uspjeti se upisati u Srednju školu fra A.K.M. u Makarskoj prijavili su upis i u srednjim školama u susjednim gradovima i čekaju. Neki će zasigurno želje potisnuti i odabrati pod istim krovom neko zanimanje u makarskoj Strukovnoj školi.

 

U Strukovnoj školi većina prijavljenih želi upisati HTK

Najveće zanimanje prema prijavama učenika za upis u Strukovnu školu u Makarskoj je za HTK doznajemo od Momira Sumića, ravnatelja. U ovoj školi upis je moguć u jedno odjeljenje HTK, odnosno ukupno za 24 učenika ove četverogodišnje škole. U Elektrotehničkoj, također četverogodišnjoj školi, primit će 22 učenika, zatim u trogodišnjem programu u jedno mješovito odjeljenje ukupno 24 učenika za zanimanja konobara i kuhara, isto toliko učenika u mješovito odjeljenje u kojem su automehaničari, instalateri grijanja i klimatizacije i frizeri, te 20 učenika u odjeljenje prodavača. Dakle, u Strukovnu školu će se u 5 odjeljenja moći upisati ukupno 114 učenika. Tko će u tome uspjeti znat će se 13. srpnja kada se zaključuju prijave i objavljuje lista upisanih prema bodovnoj listi.

J.Glučina/arhiva MP

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh