ZAKANTALA KAŠE Dubrovački ‘gospari’ poput lukobrana čuvaju stare serenade

ZAKANTALA KAŠE Dubrovački ‘gospari’ poput lukobrana čuvaju stare serenade
Makarska publika uvijek s pravom puno očekuje od dubrovačke klape Kaše. Tijekom koncerta na prepunom Kačićevu trgu rijetki su bili trenuci u kojima uz Dubrovčane nisu pjevušili zaljubljenici u klapsku pjesmu i serenade čak i strani turisti.

Iako mladi, klapa je na scenu stupila prije 12 godina, Kaše se ima itekako čime podičiti. Na Festivalu klapa uz mandoline i gitare Makarska, uvjerljivo su dobili glasove i publike i žirija, tri puta su slavili na Omiškom festivalu, na Šibenskoj šansoni su miljenici. Godine su im radne i ispunjene brojnim koncertima, a kako ističe glazbeni voditelj Vicko Dragojević najponosniji su kada osjete da su došli do srca publike kao što je bilo na sinoćnjem gostovanju na Makarskom kulturnom ljetu.

“Marijana”, “Dok palme njišu grane”, “La musica de note”.., samo su neki klapski napjevi kojima je Kaše u glazbenom programu, a koji uključuje sviranje mandoline, mandole, gitare, kontrabasa, tamburina, flaute, dočarala život u tišini dubrovačkih kamenih mira. Tako su grad po Biokovom i grad pod Srđem učvrstili klapsko prijateljstvo.

 

J.M./IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh