Stanovi POS-a još nisu završeni – gradnja komunalne infrastrukture nakon sjednice GV-a Makarske

Gradski vijećnici Makarske će se na prvoj slijedećoj sjednici, koja se najavljuje za idući tjedan, očitovati o davanju suglasnost gradonačelniku za sklapanje ugovora o otkupu zemljišta za prometnicu za zgrade POS-a.  - Nije istina da ovaj projekt gradnje komunalne infrastrukture koči ili prolongira rok useljenja. Zgrada nije završena izvana i iznutra, niti okoliš zgrade i sada se investitor vadi na druge. Dogovoren je, dakle, otkup zemljišta, izabran izvođač radova (Cestar Split) i oni će početi uskoro s radovima i bit će na vrijeme gotovi. Prošao je žalbeni rok. Ugovor će se brzo sklopiti i 45 dana je rok da se zgotovi kompletna komunalna infrastruktura. Sigurno za to vrijeme neće investitor završiti zgradu, a komunalna infrastruktura, voda, struja, kanalizacija nije tako veliki zahvat na 250 metara ukupne duljine ceste da ne bi bila brzo završena, ističe Ognjen Radić, pročelnik Odjela za gospodarenje prostorom grada Makarska.

-Inače radi se o površini od 622 kvadrata, odnosno dijela starog velobrškog puta. Dogovoren je otkup od vlasnika zemljišta (obitelji Puharić) još se samo čeka suglasnost Vijeća, dodaju u  Odjelu za gospodarenje prostorom grada Makarske.

Prema ovim izjavama obveze Grada Makarske u uređenju komunalne infrastrukture  mogle bi biti gotove za  gotovo dva mjeseca. Hoće li investitor odnosno APN do toga dana izvršiti svoje obveze, mogu li stanari nakon tih radova konačno očekivati useljenje u   stanove POS-a u Makarskoj? Na ovaj upit gospođa Ana Saračević koja je cijelo vrijeme  dolazila u Makarsku na dogovore oko gradnje nije mogla odgovarati već nas je uputila na kabinet direktora.

Na pisani upit iz kabineta direktora nismo dobili odgovor. Neslužbeno doznajemo od budućih stanara kako su oni obaviješteni da se useljenje prolongira do studenog!  

Piše Janja Glučina  /  Foto  IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh