MARIN LIMIĆ U MAKARSKOJ Potvrdio nevjerojatnu lakoću izvedbi zahtjevnih skladbi

MARIN LIMIĆ U MAKARSKOJ Potvrdio nevjerojatnu lakoću izvedbi zahtjevnih skladbi
S nevjerojatnom lakoćom, gotovo čarobnjački, mladi pijanist Marin Limić čije je ime već zapaženo u svijetu klasične glazbe sinoć je u Staroj franjevačkoj crkvi održao koncert. U okviru Makarskog kulturnog ljeta ovo je prvi koncert u prekrasnom ambijentu Stare franjevačke crkve.

Malobrojna, ali zasigurno publika profinjenog afiniteta kada je u pitanju klasična glazba, uživala je u Limićevoj izvedbi kapitalnih djela dvije sonate; F.Chopina u b- molu, sedma sonata S.Prokofljeva i jedne Etude S. Rahmanjinova . Naravno, nagradila ga je pljeskom na čemu je on zahvalio bisom. Po završetku koncerta publika je mogla nabaviti i njegov CD. Skroman i samozatajan pijanist koji odiše zadovoljstvom i radošću dok s lakoćom izvodi najzahtjevnija djela otkrio nam je da je program večerašnjeg koncerta i snimio te će uskoro biti dostupan na njegovoj web stranice. Ovog ljeta Limić je imao već koncert u Kaštel Lukšiću i Splitu, a u kolovozu ga, kaže, čeka koncert u Klisu, te u njegovom rodnom Solinu nastup u sklopu Antičkog vjenčanja s obradom elektroničke glazbe koje sam proteklih godina svirao za bis po koncertima, potom u Baškoj Vodi nastup s opernom solisticom Brankom Pleštinom pa u Drnišu početkom rujna, a nakon ljeta…?

- Kad prođu ljetni koncerti i nastupi idem na pregovore u Köln, gdje sam 2010. diplomirao u klasi svog stalnog profesora Valdme na “Hochschule fuer Musik”. Tamo je više prilike za svakodnevno sviranje i intenzivniji rad -otkrio nam je Marin Limić. Marin Limić iako tek 34- godišnjak poznat je mladi pijanist koji već prvim dodirom klavira očarava s kakvom lakoćom svira stvarajući nevjerojatan ugođaj onima koji znaju uživati u takvoj vrsti glazbe.

J.Glučina/IvoR

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh