SREDNJA ŠKOLA FRA ANDRIJE KAČIĆA MIOŠIĆA SVEČANO PODIJELILA ZAVRŠNE SVJEDODŽBE S osmijehom na licu 128 maturanata krenulo prema stranici ozbiljnog života

SREDNJA ŠKOLA FRA ANDRIJE KAČIĆA MIOŠIĆA SVEČANO PODIJELILA ZAVRŠNE SVJEDODŽBE S osmijehom na licu 128 maturanata krenulo prema stranici ozbiljnog života
Srednja škola fra Andrije Kačića Miošića svečanom podjelom svjedodžbi u dvorani Arte ispratila je svoju desetu generaciju maturanata koja je polagala državnu maturu u Republici Hrvatskoj.

- Naša škola je postala prepoznatljiva u svim sferama natjecanja, u znanju i sportu. Na državnoj maturi su ostvareni prosječni rezultati. U osobno ime i Nastavničkog vijeća želim vam uspjeh na novoj stranici života – poručio je ravnatelj Slavko Gudelj, prisjetivši se kako je 1978. upravo u ovom razredu prvi put predavao.

Dražen Kuzmanić, pročelnik Odjela za društvene djelatnosti Grada Makarske, zajedno s Marinom Andačić Krivić, savjetnicom za predškolski odgoj, obrazovanje i šport, izrazio je zadovoljstvo što može biti dio ovog svečanog trenutka. –Zadržite što možete više osmijeh na licu jer čeka vas ozbiljno razdoblje. Nakon studija nam se vratite i računamo na vaš doprinos razvoju Makarske – poručio je u ime Grada Makarske.

- Nekad nam se činio dalek ovaj dan. Hvala vam svima, kako našim roditeljima, nastavnicima, djelatnicima škole, što ste nas oblikovali i izgrađivali, a uz znanje nas naučili kritičkom razmišljanju, toleranciji, humanosti i solidarnosti. Svi naši prijatelji iz školskih klupa su nas obogatili. Iz svega toga ćemo crpiti snagu za neizvjesnost ozbiljnog života, naglasila je u ime generacije maturanata Tonka Ribičić. U ime razrednika obratila se prof. Romana Ribičić.

Ove školske godine nastavu je pohađalo 128 maturanta i to u pet razrednih odjela: dva opće gimnazije i po jedan jezične gimnazije, ekonomista i jedan razred hotelijersko-turističkih tehničara.

Nad njima su budno strepile njihove razrednice: 4.a razred opće gimnazije; razrednica prof. Dijana Martinčević, 4.b razred opće gimnazije; razrednica prof. Romana Ribičić

4.l – jezična gimnazija; razrednica prof. Antonia Puharić, (prve dvije godine razred je vodila Elizabeta Karin), 4.c – ekonomisti; razrednik prof. Marko Maras, 4.e – hotelijersko-turistički tehničari; razrednica prof. Sylva Gojak

Još jednom su pohvaljeni učenici koji su školu kroz sve četiri godine na državnim natjecanjima, uz vodstvo njihovih mentora, predstavljali u najboljem svjetlu; Kim Staničić – Oskar znanja iz matematike, Josip Srzić – Oskar znanja iz matematike, Marko Barbir (informatika), Pino Pavlić (matematika), Ivan Šarić te izvrsna atletičarka – Klara Andrijašević kao i glazbenice Anna Runtić i Tanja Puharić.

S ponosom je istaknuto da su tijekom sve četiri godine maturanti pokazali i svoje veliko srce volontirajući u brojnim preventivnim i humanitarnim aktivnostima i projektima škole i Grada.

Ovo je prva generacija koja je za „norijadu“ plesala makarske plesove na Kačićevu trgu.

- Veliki broj maturanata ovih će dana upisati studij na sveučilištima u Zagrebu, Splitu, Zadru, Rijeci, Dubrovniku, poneki i u inozemstvu. Svima koji ste odabrali studirati želimo puno uspjeha, a onima koji nakon srednje škole ne planiraju nastaviti školovanje želimo što skoriji start u svijet rada. Slijedite svoje snove. Budite promjena koju želite vidjeti u svijetu – želja je nastavnika i ravnatelja Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića.

 

Nastavničko vijeće Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića nagradilo je za odličan uspjeh sve četiri godine ove učenike:

4.a MARIETA ALAGIĆ, MARKO BARBIR, MIA MATIJAŠEVIĆ, LANA MRAVIČIĆ, JOSIP SRZIĆ, KIM STANIČIĆ

4.b PETRA MENDEŠ, PINO PAVLIĆ, NORA ŠEGAN, MILA ŽAMIĆ

4.l MARTA MARIJA PICIĆ

4.e LUCE ŠIMIĆ, KORINA ŠARIĆ

 

Za volontiranje i doprinos školskim projektima i humanitarnim i preventivnim aktivnostima nagrađeni su TONKA RIBIČIĆ, 4.b, ANĐELA BANDUR, 4.l, HANA KOSTANIĆ, 4.e

 

- Čestitamo svim učenicima na uspješno završenoj srednjoj školi. Čestitke i vašim roditeljima. I vašim profesorima. Uvjereni smo da će vam ostati brojna sjećanja na vrijeme provedeno u srednjoj školi. Vidimo se na nekoj od godišnjica mature. Sretno – riječi su kojima je ispraćena ovogodišnja generacija maturanata Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića.

 

 

 

Jasna Morović/IvoR

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh