GRADONAČELNIK BRKAN UPRILIČIO PRIMANJE ZA BICIKLISTU IVANA OKMAŽIĆA ‘Na Sportskim igrama mladih u Baku pronosit ću ime Hrvatske i Makarske’

GRADONAČELNIK BRKAN UPRILIČIO PRIMANJE ZA BICIKLISTU IVANA OKMAŽIĆA ‘Na Sportskim igrama mladih u Baku pronosit ću ime Hrvatske i Makarske’
Petnaestogodišnji Ivan Okmažić, član Biciklističkog kluba Makarska, državni je prvak u cestovnom biciklizmu, a zahvaljujući svojim sportskim rezultatima jedini će predstavljati Hrvatsku na Sportskim igrama mladih u Azerbejdžanu.

Iza njega je naporna sportska sezona, a Slovenija, Češka, Italija, samo su bile neke od zemalja na čijim je biciklističkim natjecanjima postizao izvrsne rezultate. Iako naporno trenira, svaki dan obiđe cijelo Biokovo s južne i sjeverne strane, jer čekaju ga Igre u Bakuu od 20. do 28. srpnja, učenik je generacije u OŠ o. Petra Perice i budući gimnazijalac.

Uz njegov klub marljivost i izvrsnost prepoznaju i u Gradu Makarskoj. Prije dvije godine na dar je od Grada dobio prvi bicikl, a danas je gradsku vijećnicu uljepšala cestovna bicikla koju mu je uručio gradonačelnik Jure Brkan, u nazočnosti Marine Andačić Krivić, više savjetnice za predškolski odgoj, obrazovanje i šport.

Na svečanom prijmu povodom Ivanovih iznimnih sportskih rezultata, a nazočni su bili roditelji Lovorka i Nenad, gradonačelnik Brkan je istaknuo da Grad podržava rad svih 32 dvije sportske udruge, a posebno cijeni izvrsnost. Čestitao je mladom makarskom biciklisti na brojnim medaljama te zaželio nove sportske uspjehe u Bakuu gdje će Ivan na svom dresu pronositi ime Makarske i Hrvatske. Gradonačelnik se dotakao i velikog, ali neiskorištenog potencijala koji donose biciklističke staze. Kako je pojasnio u planu ih je nekoliko, ali sada tome na putu stoje vlasnički odnosi i Zakon o cestama, a čijom izmjenom će jedinice lokalne samouprave moći na jednostavniji način riješiti uređenje staza.

I dok je tajnik BK Makarska Neno Židić upozorio da je klub jer se ne bavi olimpijskim sportom zakinut za trenera, a time i Školu biciklizma, te se takvo stanje mora promijeniti, predsjednik kluba Siniša Rudelj čestitao je Ivanu i zahvalio Gradu Makarska koji ima razumijevanja za njihove potrebe. – Trudimo se popularizirati biciklizam kao zdravi način života među svim generacijama. Organiziramo Biciklijadu, Uspon na Biokovo, ali zato što smo udruga ne možemo komercijalizirati biciklističke staze. Upozorio je na potrebu da se što prije regulira način na rivi i šetnici kojim bi biciklisti imali svoj prostor, a čime bi se postigla sigurnost za pješake.

Sretan što će predstavljati Hrvatsku na Sportskim igrama mladih u Azerbejdžanu Ivan Okmažić kratko je dodao: – Biciklizam mi puno znači, to je moj život!

 

 

 

Piše i foto Jasna Morović

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh