PLJESAK I RUŽE ZA SIRENU I VIKTORIJU TEATRA RUGANTINO Izvrsna izvedba komedije koja poručuje da svatko mora sam naći svoju zvijezdu

PLJESAK I RUŽE ZA SIRENU I VIKTORIJU TEATRA RUGANTINO Izvrsna izvedba komedije koja poručuje da svatko mora sam naći svoju zvijezdu
Izvrsnost u svakom smislu, od glume do teme koja upućuje na traženje vlastitog smisla, je ono po čemu će publika na Ljetnoj pozornici pamtiti predstavu ‘Sirena i Viktorija’ zagrebačkog Teatra Rugantino, a koja je premijerno izvedena u dvorani Lisinski u siječnju ove godine.

Puna dva sata glume i stalne napetosti, a bez prevelikih scenskih efekata, Gordane Gadžić, Dubravke Ostojić i Mladena Vasarya zaljubljenike u kazališnu umjetnost dobro su nahranili.

I koliko god se na početku izvođenja komedije ruskog dramatičara Aleksandra Galina činila naznaka trivijalnosti, izvedba i poruka predstave Makarskog kulturnog ljeta je bila sve, samo ne to.

Redatelj Filip Grinvald dao je težak zadatak glumicama i glumcu, a oni su uzvratili svojom umjetničkom strašću, bez daha, do tišine i zvjezdanog neba kojim je označen kraj.

Komedija je gledatelje potaknula preispitivanje je li ono što je na prvu privlačno i lijepo uistinu tako, ili je ipak dublji smisao taj koji veže ljude u bilo kojem odnosu. Kako je Viktorija uspjela dobiti svoju zvijezdu i sreću, kada se sve činilo izgubljeno, jer pronašla je samu sebe i upoznala srodnu dušu, tako je u svemiru zapisano da treba vjerovati anđeo u svakom čovjeku može donijeti samo dobro.

 

 

 

J. Morović/IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh