DEKRETOM NADBISKUPA BARIŠIĆA Don Jure Lovrinčević novi župni vikar u crkvi sv. Marka

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić udijelio je u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu, dekrete novozaređenim svećenicima Splitsko-makarske nadbiskupije. Don Jure Lovinčević bit će vikar u makarskoj Župi sv. Marka.

Nadbiskup je poslušao dojmove mladomisnika o ređenju i proslavi njihovih mladih misa te planove onih koji će svoju mladu misu proslaviti narednih dana. – Svećenici smo ne zbog sebe, nego zbog vjernika kojima smo darovani. Svojim životom slavite ime Božje i budite milosrdni u opraštanju bližnjima. Poniznost u pastoralu, radu i odnosima je jedini put vašega spasenja“ – kazao je nadbiskup mladomisnicima. Naglasio im je i kako nikada ne smiju postati službenici te kako je uvijek potrebno razvijati svijest o „zajednici Crkve u koju smo svi uključeni, a koja duhovno raste molitvom za kolege svećenike“.

Don Jure Lovrinčević, sin Ivana i Ružice r. Šuta, rođen je 24. lipnja 1994. godine u Splitu. Rodna župa mu je Prečistog Srca Marijina – Škrape (Split). Pastoralni praktikum vršio je u župi sv. Lovre – Trogir. Mladu misu slavio je 30. lipnja u crkvi Gospe od Zdravlja – Split.

 

J.M.

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh