MORNARIČKI GLASOVI NAJLJEPŠI ŠUM MORA SINJEG Krcat Kačić pjevao s Orkestrom HRM-a i klapom Sv. Juraj

MORNARIČKI GLASOVI NAJLJEPŠI ŠUM MORA SINJEG Krcat Kačić pjevao s Orkestrom HRM-a i klapom Sv. Juraj
Kada glazbenici i pjevači kao što to čini Orkestar HRM-a i klapa Sv. Juraj pronose ime domovine, Hrvatske vojske i kulture diljem svijeta poseban je doživljaj sve to osjetiti u jednoj večeri. Krcat Kačić pljeskao je mornaričkim glasovima i notama vrsnih umjetnika koji njeguju klapsku pjesmu učinivši nezaboravnom večer Makarskog kulturnog ljeta u organizaciji Grada Makarske i makarske Turističke zajednice.

Moćni klapski umjetnici, zapovjednik Sv. Jurja je stožerni narednik Marko Bralić, zajedno s Orkestrom HRM-a kojim zapovijeda bojnik Milan Milas, a šef dirigent je Tonći Ćićerić, taknuli su emocije štovatelja domaće dalmatinske pjesme nizom uspješnica, počevši od sve vremenskih hitova iz 60-ih do kolopleta skladbi kojima su svojim glazbenim valom prekrili cijelu Hrvatsku. Publika u kojoj su bili zapovjednik HRM-a admiral Ivo Raffanelli, gradonačelnik Jure Brkan, zamjenik gradonačelnika Dražen Nemčić, Hloverka Novak Srzić, direktorica makarske Turističke zajednice, u glas je pjevala ‘Moj dide’, Ružu crvenu’, ‘Vilu’..

Mornarički klapski pjevači i prateći orkestar posebno su pozdravili sve hrvatske branitelje, invalide Domovinskog rata, obitelji stradalih hrvatskih vitezova, podarivši im stihove –’Kroacijo iz duše te ljubim..’

Za Makarane ova klapska večer je bila još posebnija. Osim što je svojom admiralskom odorom krasio gledalište Makaranin Ivo Raffanelli, prvi put kao član Orkestra HRM-a u svom gradu nastupio je makarski trubač poručnik Šime Glavina.

I ovom se prilikom potvrdilo da u našem gradu iz predivnih glazbenih pupoljaka cvate najljepše cvijeće. Na Šiminu licu mogao se zapaziti ponos jer na istom mjestu na kojem se igrao kao učenik Osnovne glazbene škole Makarska u klasi prof. Tonćija Puharića, danas kao 28-godišnji akademski glazbenik svojim umijećem daje prepoznatljivost Orkestru HRM-a.

 

 

 

Jasna Morović/IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh