SVJETSKO NATJECANJE U PRAĆAMA ČUVA IGRE DJETINJSTVA Zlatom se okitio Ljubo Radić, srebreni Željko Puharić, bronca u rukama Gorana Jurkovića

SVJETSKO NATJECANJE U PRAĆAMA ČUVA IGRE DJETINJSTVA Zlatom se okitio Ljubo Radić, srebreni Željko Puharić, bronca u rukama Gorana Jurkovića
Prije sedam godina Ico Stipičević je oteo zaboravu igru svog djetinjstva i organizirao prvo Svjetsko natjecanje u praćama. Nasreću, novi turnir je zaživio, i Goran Jurković je uz pomoć Grada Makarske i makarske Turističke zajednice organizirao osmo Svjetsko natjecanje u praćama koje je na igralištu pokraj Arbuna okupilo 29 natjecatelja.

Šarolika ekipa, najmlađi je bio jedanaestogodišnji Nikola Tošić iz Zagreba, mlada Matea Jurković okušala se u natjecanju i revno je vodila zapisnik, imala je pet pokušaja da dođe do punta. Ljubo Radić i Željko Puharić bili su izjednačeni u rezultatu, i pripetavanje je odlučilo da je pobjednik osmog Svjetskog natjecanja u praćama Ljubo Radić, Željko Puharić ponosi se srebrom, a Goran Jurković, dosadašnji višestruki pobjednik u ruke je od Ice Stipičevića dobio broncu. Svojom trubom sve je začinio Tonći Puharić.

- Do sada sam osvajao drugo i treće mjesto, a ovaj put su me ruka i praća izrađena od šipka htjeli, i evo zlato. Lipo je da se igra održi, a i ekipa je super – kaže Ljubo Radić.

Goran je vrijedno pripremao turnir. Otkriva da je njegova laštika za praću od buvela starog trideset godina. Željko se u trenutak prisjetio dječačkih dana. Praća je služila kao igra ali je nekada bila i korisna. Kaže, znalo se na ribe ići s praćom.

Razigrana družina s voditeljem programa Joškom Marčom, u kojoj su bili ugledni ekonomist Jurica Dobrinić, popularni dvometraš Dražen Nemčić osuvremenio je praću i načinio od metala, harmonikaš Ljubo Ječmenica i brojni drugi, nije imala sportske sreće, ali svi su bili veseli oko trpeze u Arbuna, i pao je dogovor – Vidimo se dogodine!

 

 

 

J.M.-J.K./IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh