FUTSAL Borislav Vuković ponovo predsjednik Plenuma prvoligaša

FUTSAL Borislav Vuković ponovo predsjednik Plenuma prvoligaša
Omiš je bio domaćin Plenuma klubova 1. HMNL na kojem je glavna tema bila početak nove prvoligaške sezone. Izvučeni su redni brojevi klubova za nastupajuću sezonu, te je poznat raspored natjecanja, a koje bi trebalo započeti 27. rujna. Zbog reprezentativnih okupljanja i kvalifikacija za SP kalendar je prenapučen i zimska stanka će biti skraćena.

Novo vrijeme Apfel u prvom je kolu domaćin momčadi Futsal Dinama, i drugu utakmicu igrači trenera Osibova također igraju na domaćem terenu protiv Alumnusa. Treće kolo donosi veliki biokovski derbi u kojem je Vrgorac domaćin Novom vremenu.

Borislav Vuković po treći je put izabran za predsjednika Plenuma prvoligaša, a od njega smo saznali novine koje nas čekaju iduće sezone. Pa tako doznajemo da će u 1.HMNL u ovoj sezoni igrati 10 klubova (prije 12), također je usvojen i prijedlog propozicija natjecanja za prvi dio sezone, a sve bi to trebalo dobiti potvrdu na sljedećoj Komisiji za mali nogomet, a nakon toga i na Izvršnom odboru HNS. Prvenstvo će se igrati dvokružno, devet kola u osnovnom dijelu, a nakon toga osam prvoplasiranih igra doigravanje za prvaka. Zadnje plasirani klub ispada iz 1.HMNL, devetoplasirani će moći sačuvati prvoligaški status igrajući kvalifikacije s prvacima drugih liga. Prvoligaška sezona trebala bi tako biti okončana 20. svibnja 2020. godine.

Jakov Kovačević

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh