Pronašli izgubljeni novčanik pun novaca zahvaljujući poštenu svijetu

Pronalazak i povrat lisnice u kojoj je bilo oko tisuću eura i dvije tisuće kuna u ljekarni na Kačićevu trgu izazvao je oduševljenje građana. Jedan gospodin je najbolje komentirao – još ima poštenog svijeta! Potvrđuju to primjerom i Anita Bušelić i Matea Stipić. Koliko god smo svjedoci negativna ponašanja i čestih krađa toliko nas svako malo iznenade i lijepi primjeri. Našoj redakciji obratio se Henri Šulenta, domaćin čija je gošća iz Češke izgubila novčanik u ovoj ljekarni. Bila je starija osoba i u onoj gužvi novčanik joj je ispao i tek je zamjetila po povratku u vozilo da ga nema. Osjećala se grozno. Nije imala nade više da će ga pronaći. Ipak njezina nevjesta je krenula istim putem do ljekarne kako bi provjerila da slučajno nije tu ispao, ispričali su nam. I bio je tu srećom i zahvaljujući poštenom svjetu.

A upravo tom svijetu, osobito onima koji su se zatekli te večeri u ljekarni, zaposlenicama i svojem domaćinu, putem našeg portala željeli su javno zahvaliti turisti iz Češke.

„Kolegica i ja smo lisnicu našle na pultu. Bila je gužva. Nismo znali ni tko je tu stavio, tko je izgubio, niti koga zvati, kako im javiti. Cijelo vrijeme sam razmišljala jadni ljudi, što će sada.Tko zna gdje su, hoće li se tko vratiti? Ali srećom nije prošlo dugo, vratiio se gospodin  u čijoj je pratnji dolazila i ta starija gospođa koja je izgubila novčanik. Odmah smo novčanik predale. Tako smo sretne bile još kada je gospođa rekla kako su im tu veliki novci i ne znaju kako bi bez njih… Nama je to tako normalno. Ne vidim tu ništa posebno i držim da bi svatko na našem mjestu učinio isto. Sigurno ne postoji kod nas niti jedna ljekarna u kojoj bi se nešto moglo izgubiti, skromno će Anita Bušelić.  

Piše i foto J. Glučina

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh