GRAD MAKARSKA SVOJOJ MLADOSTI I ove godine besplatni udžbenici za sve osnovnoškolce

Nakon što je po prvi put prošle godine aktualna vlast Grada Makarske donijela odluku o kupnji udžbenika za sve osnovnoškolce s tim nastavlja i ove školske godine. Svi učenici od 1. do 8. razreda osnovnih škola na području grada Makarske i ove će godini imati besplatne udžbenike, zbirke zadataka, radne bilježnice i udžbenike za izborne predmete koji će učenike prvog dana nove školske godine 2019./2020. dočekati u klupama.

- Odluka o kupnji udžbenika, radnih bilježnica i zbirki zadataka u Gradu Makarskoj donesena je po prvi put u lipnju prošle godine i jedna je u nizu mjera kojom gradska vlast sustavno radi na poboljšanju socijalne i demografske slike grada. Udžbenici koje je Grad Makarska kupio prošle godine vraćeni su školama i bit će korišteni i u novoj školskoj godini – istaknuo je gradonačelnik Jure Brkan na sjednici Gradskog vijeća odgovarajući na pitanje vijećnika.

Zbog kurikularne reforme, ove godine se, uz Županiju splitsko-dalmatinsku, u financiranje uključilo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja (svi udžbenici prvih i petih razreda i 3 udžbenika za učenike sedmih razreda), te na taj način smanjilo troškove jedinicama lokalne samouprave jedinica lokalne samouprave koje su od ranije započele s provođenjem ove mjere.

J.G.

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh