GLAZBENA ČAROLIJA DO POSLJEDNJEG DAHA Big Band dostojan veličine Nene Belana i klape Berulia

GLAZBENA ČAROLIJA DO POSLJEDNJEG DAHA Big Band dostojan veličine Nene Belana i klape Berulia
Već je postalo tradicija iščekivanje s kim će makarski Big Band u svom okrilju iznenaditi prijatelje dobre glazbe i dati svoju prepoznatljivost Makarskom kulturnom ljetu.

Da su Neno Belan i klapa Berulia uz podršku Big Benda, sekcije Gradske glazbe Makarska, inače najstarije udruge u kulturi Makarske s gotovo dva stoljeća djelovanja, bili pravi izbor potvrdili su dobro raspoloženje i ovacije publike koja je do posljednjeg mjesta ispunila Ljetno kino.

Iako je glazbeni put Big Banda, kako je podsjetila voditeljica Žana Šulenta, počeo tek prije šest godina, odabrani smjer štovatelji dobre svirke odmah su prepoznali, a na tim krilima ne daju se smesti već s voditeljem Božom Škaricom uvijek traže najveće izazove.

Sinoćnji koncert, na čijem je početku publiku pozdravio Vedran Buble, predsjednik Gradske glazbe Makarska, a koja je uz Grad Makarsku, makarsku Turističku zajednicu i Ministarstvo kulture organizirala ovu prelijepu glazbenu čaroliju, ponudio je užitak u kojem je publika s Big Bandom, Nenom Belanom i klapom Berulia pjevala do posljednjeg daha. Ovu zanimljivu kulturnu i zabavnu priredbu nisu propustili gradonačelnik Jure Brkan i Hloverka Novak Srzić, direktorica makarske TZ.

Upravo nekim od stihova, uz uspješnice poput ‘Djevojka s juga’, ‘Zar više nema nas’, sve do ‘Dotakni me usnama’ hrvatski kanautor, pjevač i skladatelj Neno Belan godinama osvaja srca poklonika dobre glazbe i, kako sam kaže, progovara jezikom ljubavi. Big Band je itekako proniknuo u Belanovu emociju i bio dostojna glazbena pratnja. Kada ga je na pozornici klapski ojačala Berulia prolomila ‘Rijeka snova’, i Ljetno kino se pretvorilo u erupciju nezaboravnog doživljaja koji je kulminirao pjesmom posvećenoj Oliveru.

Uz bok Belanu je bila bek vokal Ana Kabalin, ali ova večer je pokazala raskoš glasova domaćih snaga. Tanja Topić i Romana Lalić Pejković svojim vokalima uljepšale su izvedbu, a nije nezapažena ostala svirka Stipana Popovića u pariranju solo gitarom.

- Svima vam hvala. Publici koja je ponovno vjerovala u nas. Hvala Gradu, Turističkoj zajednici, Ministarstvu kulture u podršci za ovu večer, ali i što će uskoro Gradska glazba Makarska i mi kao njihova sekcija uskoro ponovno vježbati i djelovati u svom starom, ali saniranom i adaptiranom prostoru – poručio je Božo Škarica, maestro Gradske glazbe Makarska i voditelj Big Banda.

 

 

Jasna Morović/IvoR

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh